Sport

2016.07.12. 17:45

Maratoni erőpróba - A megyebeli kerékpárosok termése két arany és egy ezüst

Balatonfüred - A környék legszebb tájain haladt végig a hagyományos Specialized Balaton-felvidék országúti maraton, ahol 105 kilométer várt a népes indulóseregre.

B. Virág Rita

A Balaton Bike Fest egyik főszáma az országúti maraton, ahová idén 538 kerékpáros adta le jelentkezését.

A túra álomszép, olykor mesebeli helyeken haladt végig a Káli-medencében, ami persze nem jelenti azt, hogy könnyen teljesíteni lehetett. A dimbes-dombos vidék alaposan megnehezítette a profi és az amatőr résztvevők dolgát is.

Úgynevezett lassú rajttal indult a mezőny, ami azt jelenti, hogy az első nyolc kilométert Csopakig nagyjából egyszerre teljesítette a több mint félezres tömeg, majd onnan, az éles rajton lódultak meg a bringások.

Több mint ötszázan tették próbára erejüket, felkészültségüket a Balaton-felvidék maratonon Fotó: Nagy Lajos

Rögvest egy nehéz szakasszal kellett megbirkózniuk, hiszen Nemesvámosig egy elég hosszú 5-10 százalékos emelkedő várt rájuk. Itt már szétszakadt a mezőny, a profik nagy tempót diktáltak elöl. A mencshelyi kapaszkodón még inkább megnyúlt a bringások sora, de a füredi hajrára így is kilencen fordultak rá azonos esélyekkel. A férfiaknál Kovács Máté tekert a leggyorsabban, a nőknél Lippai Mária győzött.

A női felnőttviadalon és abszolútban is a dobogó második fokára állhatott fel a BringAjka KSE versenyzője, Hubai Tímea. A női szenioroknál pedig a Veszprémi Triatlon Egylet (VTE) képviselője, Fügi Andrea nyakába került az aranyérem.

A férfiaknál a master kategóriában a VTE-s Szóka Attila alig maradt le a dobogóról, negyedik helyen végzett. Ugyanebben a korcsoportban a Bakony Bike Pétfürdő sportolója, Bakos András a hetedik helyen végzett, míg a szintén péti Monostori József a tizedik lett.

A férfi szenior kategóriában a Balaton Party KE bringása, Benedek István tekert a leggyorsabban. A szenior 2-es csoportban a VTE-s Bődi Sándor tizedik lett.

 

A Balaton Bike Fest egyik legnépszerűbb rendezvénye minden évben a gyerekverseny. Idén mindhárom napon szerencsét próbálhattak az apróságok, akiknek a szervezők a Tagore sétányon jelöltek ki egy 300 méter hosszú pályát. A lelkes, mindenre elszánt gyerekek kiélezett, remek versenyt vívtak. A legjobbakat dobogóra szólították a rendezők, és kis trófeával jutalmazták meg
a csemetéket teljesítményükért. A boldogság, a mosoly letörölhetetlen volt a kicsik arcáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!