Sport

2016.07.12. 18:25

Egy arany és további négy zalai érem a serdülő és újonc atléták bajnokságán

Zalaegerszeg/Keszthely - Egy bajnoki cím és további négy érmes helyezés jutott a zalai atlétáknak a hét végén rendezett serdülő országos bajnokságon.

Kerkai Attila

Debrecen volt a házigazdája az országos serdülő és újonc bajnokságnak. Megyénkből a Zalaszám-ZAC és a Keszthelyi VDSE 13-15 éves atlétái ebben a korosztályban is remekeltek és öt bajnoki éremmel térhettek haza.

A legfényesebb érmet Muszil Ágnes, a Zalaszám-ZAC versenyzője nyerte, aki kemény iramot diktálva, végig vezetve, fölényes győzelmet aratott a 600 m-es síkfutásban 1:40,1 perces idővel. Góczán István edző dicsérte tanítványa bátorságát és merészségét. A kisiskolák országos diákolimpiáját is ezzel a taktikával tudta megnyerni Muszil Ágnes, aki az ob-n a 300 m-es síkfutásban még egy meglepetés-bronzéremmel jutalmazta meg magát. Időeredménye: 43,62 mp.

Muszil Ágnes meglepte a mezőnyt és országos bajnok lett. A képen edzőjével, Góczán Istvánnal

Dienes Mátyás nem tud kikeveredni sérüléséből, de 100 m-en 11,55 mp-es teljesítménnyel elcsípett egy bajnoki bronzérmet Csiszár Attila tanítványa. Csiszár Soma 80 m gáton ért el értékes 4. helyezést (13,07 mp). Veiland Fanni súlylökésben, Dienes Mátyás a 300 m-en egyaránt a 8. helyezést érte el. Ők is a Zalaszám-ZAC versenyzői.

Dienes Mátyás ezúttal bronzéremmel gazdagodott

Árvai Kevin egy futószámban és egy ugrószámban állt dobogóra, ami sokoldalúságát jelzi

A Keszthelyi VDSE tagjai sem tértek haza érem nélkül a debreceni megmérettetésről. A fiú serdülők mezőnyében Árvai Kevin két érmet is szerzett. A 300 méteres síkfutásban 36,68 mp-es időeredménnyel ezüstérmet szerzett, míg távolugrásban 617 cm-rel a dobogó harmadik fokára kapaszkodhatott fel. Kláminger Bálint 100 méteren 11,56 mp-cel negyedik, 300 méteren pedig 37,86 mp-es idővel a 6. helyen végzett. Edzők: Némethné Kaszás Judit, Csikós József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!