Szombathely

2016.07.12. 21:04

Durva károk, megdöbbentő képek - már az egész ország a szombathelyi és környéki viharon szörnyülködik

Fotósaink és olvasóink is küldik a megdöbbentő fényképeket: behorpadt autók, leomlott fa Herényben, vízben gázoló kocsik. A gyümölcsnek annyi Szombathelyen és környékén.

Kerekes Béla

Egyre-másra érkeznek az új felvételek a kedd délutáni-esti viharról a vasi megyeszékhelyen.

Sokan arról panaszkodtak tudósítóinknak és a Facebookon, hogy a kerti gyümölcsösöket tönkrevágta a háromcentis jégömlés. Ez a helyzet a Parkerdő kiskertjeiben és sok helyen egészen Gencsapátiig.

Autók is bőséggel szenvedtek kárt: egyik képünkön látszik, amint egy Dácián keletkeztek horpadások a hirtelen jött jégtől.

Herényben egy fa dőlt az útra, több helyen pedig több centis vízben gázoltak az autók az utcán. A diónyi jégdarabokról kőszegi olvasóink is küldtek képeket, ott is volt tehát ítéletidő.

A tévék és rádiók, más médiumok is a szombathelyi viharral foglalkoznak: sokan írják a facebookon is, hogy ilyen még nem volt ebben a régióban.

A vihar elvonultával békesebb jeleneteket is láthattunk. Kálmán Hanna például gumicsizmában mosolyog a bokájáig érő vízben az úttesten.

fotó: Németh Richárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!