Hírek

2016.07.14. 07:17

Szörnyethalt a sofőr és utasa: reggeli vonatbaleset Bük mellett (Frissítve)

Bük, Lövő - Ma reggel fél 9 előtt néhány perccel Bük és Lövő között a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy osztrák rendszámú személygépkocsi, és összeütközött a Sopronból Szombathelyre közlekedő gyorsvonattal.

Simon István

A helyszínen életét veszítette a gépjármű vezetője és utasa is - tájékoztatott Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője.

Fotó:Simon István

A vonaton utazók közül sem sérült meg senki. A baleseti helyszínelés ideje áll a vonatforgalom az érintett szakaszon, az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják Bük és Lövő között.

Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: a balesetben a személygépkocsi vezetője és utasa - egy férfi és egy nő - a helyszínen életét veszítette. A helyszínelés és a műszaki mentés még tart, az útszakaszt lezárták, a vonatközlekedés áll. Kazmar Enikő hozzátette, hogy ez egy gyér forgalmú, négy számjegyű (8616) útszakasz, így kevés járművet érint az útzár. (Az útzár időtartama még nem kiszámítható.)

A baleset ebben az átjáróban történt, a személyautót több száz méteren át tolta maga előtt a vonat. A fénysorompó az elsődleges vizsgálatok alapján pirosat mutatott

Frissítve

Úgy tudjuk, hogy egy idős osztrák házaspár ült a Bük és Lócs között balesetet szenvedett autóban.

Mindketten életüket vesztették, amikor autójuk vonattal ütközött egy vasúti átjáróban.

Úgy tudjuk, hogy a Skoda Fabia a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, ezt egy kerékpáros is megerősítette, aki szemtanúja volt a balesetnek. A vonatközlekedés egyelőre áll, de hamarosan újra elindulhat a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!