f1

2016.07.23. 06:55

Grosjean még mindig Räikkönen helyére pályázik

A francia versenyző nem tett le róla, hogy 2018-ban csatlakozzon a Ferrarihoz.

Kovács Noémi

Fotó: Haas F1 Team

A Ferrari és a Haas F1 Team szoros kooperációja révén Romain Grosjean komolyan reménykedett abban, hogy az olasz istálló őt szerződteti le Kimi Räikkönen esetlegesen megüresedő helyére. A francia versenyző álmainak – egy időre legalábbis – a 2007-es világbajnok szerződéshosszabbítása vetett véget, de a Haas pilótája egy 2018-as kontraktust tűzött ki céljául.

„Mindig rengeteg a szóbeszéd, én pedig sosem csináltam titkot abból, hogy egy nap majd a Ferrarinál szeretnék versenyezni. A versenyzés világában sosem lehet biztosra menni – eljöhet a te napod, de az is lehet, hogy sosem kerül sor rá. Versenyeket akarok nyerni és világbajnokká akarok válni, ezért versenyzem a Forma-1-ben. Ehhez szükség van egy megfelelő autóra, viszont nincs olyan sok csapat, amelyik olyan autót tud alád tenni, amivel bajnokká válhatsz.” – kezdte a Haas pilótája.

„Jó helyen kell lenni, jó időben. Időnként előfordul, hogy ez sosem jön össze és így nem kapod meg a lehetőséget. Másrészről a Haas-szal együtt dolgozni nagyszerű tapasztalat, semmit sem bántam meg a csapatváltás kapcsán és igazán jól érzem magam itt. Fontos szerepet töltök be a csapatnál az eddigi karrierem tapasztalataira építve, ez pedig jó dolog.” – folytatta a francia versenyző, akit ezután a 2018-as tervekről is faggatni kezdtek.

„Nem tudom. Annyi biztos, hogy megkaptam a Ferrari motorját, a Ferrari mérnökeivel dolgozom, így tudják, hogy milyen munkát végzek. Néhány alkalommal már a dobogót is megjártam, ami mindig segít abban, hogy egy nagy csapathoz szerződhess. Remélem, hogy én vagyok a favoritjuk, de nem tudom. Nagyon boldog vagyok itt.” – tette hozzá a Lotus egykori pilótája.

„Persze ha jönne egy felkérés a Ferraris felkérés, nem létezik, hogy nemet mondanék, mert az az a csapat, amelyet 8 éves korom óta imádok. Világbajnok akarok lenni és úgy gondolom, hogy ennek eléréséhez itt megfelelő löketet kaphatok” – mondta Grosjean, majd Räikkönen szerződtetéséről is kikérték a véleményét. – „Biztos vagyok benne, hogy oka van a döntésnek. Az új szabályokkal, a szabályváltozások miatt meg akarták tartani a pilótafelállásukat. Összességében a döntésük nem probléma, én boldog vagyok itt. Egy ponton nagyon szeretném majd a Haas-t a dobogóig hajtani, bár ennek eléréséhez még van tennivalónk bőven. De ki tudja, minden lehetséges.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!