Sport

2016.07.25. 18:05

Olyat tett, amit móri úszó még soha - A 12 éves Krausz Ernő remekelt az ob-n

Budapest - A múlt heti, Cápa országos bajnokságon négy napon át közel 500 fiatal hasította a vizet, köztük több móri úszóval.

Ferencz Balázs

A napról napra fejlődő Móri Úszó Egyesület három versenyzőt delegált a Tüske Uszodában rendezett viadalra. Remport Dorka, Baumann Marcell és Krausz Ernő kitettek magukért a magyar utánpótlás legjavát felsorakoztató négynapos versenyen.

A rendkívül erős mezőnyben a móri úszók 11 egyéni csúcsot úsztak és Krausz Ernő jóvoltából négy döntős úszása volt az egyesületnek:

400m vegyesúszásban egy 5. hely, 1500m gyorsúszásban szintén egy előkelő 5 hely, 200m mellen egy 6. helyezés, 200m vegyesúszásban pedig ugyancsak egy 6. hely volt a móri úszók termése. Remport Dorka hét egyéni számban indult és hat egyéni csúcsot úszott. A rendkívül erős mezőnyben a legjobb helyezése 800 gyorson egy 14. pozíció volt. Baumann Marcell delfin korosztályúként versenyzett az idősebbekkel, nagyon szép úszásaival csak éppen egy hajszállal maradt el egyéni legjobbjaitól.

Krausz szép eredményekkel gazdagította a móri úszósportot. Fotó: Móri ÚE

A Móri Úszó Egyesület most érmet nem tudott szerezni a Cápa Országos Bajnokságon, de kiemelkedő, hogy olyan versenyszámokban voltak sikeresek a fiatalok, melyekben ezidáig még móri úszók nem voltak erősek, mint például a 400 vegyes, az 1500 gyors vagy a 800 gyors.

Az egyesületek rangsorában a Dunaferr SE a 17., a Hullám 91 a 39., a Móri ÚE a 41., a Delfin SE az 56. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!