Sport

2016.07.25. 19:50

Anita jött, játszani akar - Szorgalmas, kitartó, türelmesen várja a lehetőséget a bizonyításra

Dunaújváros - Először tornázott, atlétizált, majd kosarazott, azután a bátyja nyomába lépett: kézilabdázó lett. Cifra Anita huszonhét éves beálló, tizenháromszoros válogatott, harmincegy góllal.

Jankó Árpád

A Békéscsabai Előre a nevelő klubja, diákolimpiát, Országos Ifjúsági Kupát nyert csapat tagja volt. Profi pályafutását is Csabán kezdte, bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, majd 2011-ben a Ferencvároshoz igazolt. Ki akarta próbálni magát egy bajnoki top-együttesben. A Fardiban bajnoki ezüstérmet, a KEK-ben pedig győzelmet ért el zöld-fehér színben.

_ Öt év nem kevés idő. Szerettem volna többet szerepelni a csapatban. Különösen az utolsó két évben ültem sokat a kispadon. Kevés lehetőséget kaptam a Fradinál.

- Nekem furcsa ezt hallani egy sokszoros válogatott szájából...

- Ó, a válogatottság nagy élmény volt számomra. Karl Erik Böhnnél voltam válogatott Szerbiában a világbajnokságon. Pályafutásom nagyon szép szakasza volt ez. De remélem hogy ez folytatódni fog. Éppen ezért igazoltam a dunaújvárosi csapatba, hogy így legyen. Ezért mindent elkövetek. Természetesen az egyéni vágyak teljesülése a csapatom javára is szolgálni fog. Itt a Kohászban sokkal több lehetőséget fogok kapni, mint a Ferencvárosnál. Azt is tudom, hogy minden váltás az ember életében azzal jár, hogy egy újabb fontos lendületet kap. Ezt nagyon várom én is. Úgy éreztem: ez az öt év a Ferencvárosban elegendő volt.

Cifra Anita újonnan igazolt beálló szerint minden váltás lendületet ad az embernek, hogy sikeresen folytassa pályafutását. Fotó: Ady Géza

- Nyilván azért a Fradi mégis az egyik legsikeresebb női csapat, tehát egy ott játszó fiatal sokat tanulhat.

- Természetesen ez az igazság. Fradistának lenni az nagyon csodálatos érzés. Amikor Békéscsabáról, egy munkáscsapatból a Fradiba kerültem csupa pozitív élményekben volt részem. Éppen ezért nagyon szép volt az az időszak, és most a pályafutásomban egy újabb nagyszerű időszakot várok.

- Közel tíz napot töltött már el Zdravko Zovko szakvezető és az új csapattársak társaságában, hogy érzi magát Dunaújvárosban?

- Nagyszerűen. Természetesen mindent meg kell szokni. A környezetet, a fővárosnál sokkal csendesebb várost, a csarnokot, a társakat. De most nem turistaként élem a világomat itt, hanem nagyon keményen dolgozom. Azt is meg kellett szokni, hogy a horvát edzőnél rengeteg a futás az alapozó munkában. Eddig a labda csak nagyon ritkán került elő. Persze tudom, hogy komoly erőnléttel rendelkezett a Kohász tavasszal is, és így sikerült elérnie a sikereit.

- Mire számít? Az új bajnokság nem lesz könnyű...

- Most a legfontosabb az erőgyűjtés, az, hogy a játékban visszaszerezzem az önbizalmamat, és kivívjam a szurkolók, a szakvezetés elismerését. Nem vagyok türelmetlen, de bízom magamban. Nagyon komoly bajnoki sorozat elé nézhetünk. Szerintem minden mérkőzés nehéz, harcos lesz. Engem az jellemez, hogy kitartó, szorgalmas vagyok, nem adom fel soha a küzdelmet.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!