Civil

2016.07.26. 10:04

Kárpátaljai település mutatta be értékeit Döröskén

Döröske - A döröskei települési értéktár bizottság meghívására a kárpátaljai Munkácsi járás Izsnyéte községéből érkezett küldöttség Orosz János polgármester vezetésével – viszonozva a döröskeiek májusi látogatását – azzal a céllal, hogy ezúttal ők mutatkozzanak be testvértelepülésükön.

A képen balról jobbra: Tausz István, a Vas Megyei Értéktár Bizottság Elnöke, Orosz Szilvia, az izsnyétei KMKSZ (Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetsége) alapszervezet titkára, Orosz János, Izsnyéte polgármestere és Dománé Tóth Erika, Döröske polgármestere
Fotó: Baranyai Roland

A kiállítás megnyitóját jelenlétével megtisztelte Tausz István, a Vas Megyei Értéktár Bizottság elnöke. Fellépett a Jakabházi Parasztzenekar. A kiállítást megnyitotta Dománé Tóth Erika polgármester.

A vendégek látogatást tettek a település legértékesebb helyszínére, a megyei értékű XIII. századi Szent Jakab-templomhoz.

Az izsnyéteiekkel folytatott tapasztalatcserén kívül a látogatók és vendéglátóik megtekintették a jáki templomot, a körmendi Batthyány-kastélyt és a güssingi várat, valamint gasztronómiai bemutatón és borkóstolón is részt vettek.

Az együttműködés kiszélesítésére további tervek vannak kialakulóban.

 

 

Dománé Tóth Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!