Sport

2016.07.26. 18:30

A lányok után férfiakat edz - Távozik a SZoESE női kosarasainak edzője

Távozik Szombathelyről a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr női NB I-es kosárlabdacsapatának edzője, Kozma Tamás, és Győrben, illetve Mosonmagyaróváron folytatja szakmai pályafutását.

Tóth Gábor

- Kaptam egy olyan felkérés, amit szakmailag előrelépésnek, egyben kihívásnak éreztem, ezért elfogadtam, ráadásul ezúttal férfi vonalon is kipróbálhatom magam - tudtuk meg a SZoESE amatőr NB I-es női kosárcsapatának volt edzőjétől, Kozma Tamástól. - A két mosonmagyaróvári egyesület, a MOGAAC és az MTE, valamint a Győri KC együttműködési megállapodást kötött az utánpótlásképzés fejlesztése érdekében. E munkát vezetem én a jövőben. Több utánpótláscsapatot is edzeni, koordinálni fogok, továbbá megpróbálok felépíteni egy olyan rendszert, amely lehetővé teszi, hogy hamarosan Mosonmagyaróváron is legyen felnőtt férfi kosárlabda. Emellett a SZESE Győr és a MOGAAC közös, egyetemi bajnokságban szereplő férficsapatát is trenírozni fogom. Vagyis lesznek edzéseim, meccseim Győrben és Mosonmagyaróváron is. Nem ismeretlen közegbe érkezem, dolgoztam már Győrben, a körülmények minden igényt kielégítenek - a megfogalmazott célok pedig világosak, teljesíthetőek.


Kozma Tamás Győrben és Mosonmagyaróváron folytatja
Fotó: Szendi Péter

- Mosonmagyaróvárra költözök, ugyanakkor hangsúlyozom, hogy nem végleg hagyom el Szombathelyt, könnyen lehet, hogy még visszatérek - jelezte Kozma Tamás. - Örömmel tevékenykedtem a SZoESE kötelékében, remekül együtt tudtam például dolgozni dr. Gál Lászlóval, Szalai Jánossal, Szabó Lászlóval, barátságban váltunk el egymástól. A két év, amit a SZoESE élén töltöttem, tartalmas volt, például visszavezettük a női kosárlabda térképére a vasi megyeszékhelyet, létrehoztuk a Polgár Béla-emléktornát. A sportiskolában pedig továbbra is tanítani fogok az edzőképző tanfolyamokon.

Címkék#SZoESE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!