f1

2016.07.27. 08:37

Távozik a Ferrari technikai igazgatója!

A spekulációk, találgatások már hosszú ideje folytak, a hír pedig immáron hivatalos.

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

A brit szakember távozásáról szóló híreket az olasz istálló egyszerűen csak pletykának minősítette. Nos, mint láthatjuk ezeknek a híreszteléseknek elég erős alapja volt.

2017 végéig szóló szerződése ellenére a pár éve „megváltóként” érkező Allison azonnali hatállyal távozik a maranellói alakulattól. 
Az olaszok kommunikációja szerint közös megegyezéssel döntöttek Allison távozása mellett.

„A csapat szeretne köszönetet mondani James elhivatottságáért és áldozathozásáért az együtt töltött idő alatt, emellett pedig sok sikert kívánunk neki a jövőbeni terveihez” – mondta a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene.

„Az együtt töltött idő alatt két különböző pozícióban is dolgoztam, megtanultam értékelni ezt a csapatot, az összes itt dolgozó férfit és nőt egyaránt” – tette hozzá Allison.

„Szeretném mindenkinek megköszönni a nagyszerű szakmai és emberi tapasztalatokat, amelyeket közösen átéltünk. Mindenkinek boldog jövőt és sok sikert kívánok” – folytatta a Lotustól érkezett szakember.

A Ferrari pályán való nem túl rózsás szereplése mellett magánéleti válság is nehezítette Allison dolgát: a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj után elhunyt a felesége. A pletykák szerint emiatt is szeretett volna mielőbb visszatérni az Egyesült Királyságba, hogy minél több időt tölthessen gyermekeivel.

A kiváló mérnök tehetsége miatt egyértelmű célpont lesz a legtöbb csapat számára. A híresztelések természetesen rögtön kezdetét vették: vajon visszatér-e korábbi sikerei helyszínére, Enstone-ba, és újra a csúcsra repíti az idén gyári csapatként visszatérő Renault-t, vagy esetleg a McLaren-Honda alkalmazásába áll, és ismét Fernando Alonso mellett fog dolgozni Ez még a jövő zenéje.
A Scuderiánál egyébként már megtalálták Allison utódját: Mattia Binotto olasz mérnök a motor részlegről érkezik James helyére. Binotto 1995 óta a Ferrari tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!