Hírek

2016.07.27. 19:05

Átverős üzlet? - Vigyázzon az ingyenes ajánlatokkal!

Szombathely - Vajon tényleg csoportosan verik át az idős, beteg embereket a vasi megyeszékhely egyik üzletében?

Elek Szilveszter

Sok panasz érkezett szerkesztőségünkbe egy egészségüggyel foglalkozó szombathelyi vállalkozásról. Több, az üzletet meglátogató olvasónk tapasztalatai szerint az üzletben burkoltan termékbemutatókat tartanak. Ezeken látszatvizsgálatokkal, valótlan eredményekkel megtévesztik az embereket, és arra buzdítják őket, hogy vegyenek a termékeikből. Egyik olvasónkat felhívták ettől a vállalkozástól, hogy időseknek szánt ingyenes szív- és érrendszeri vizsgálatot ajánljanak fel neki.

A hölgy időben megérkezett az egészségügyi intézményre emlékeztető épület portájára, ahol rövidesen érte jött egy fiatalember, aki hasonló ruhát viselt, mint az orvosok. Olvasónknak először felvették az adatait, majd megvizsgálták, csupa kevésbé ismert eszközzel. Ezután egy terembe kísérték, ahol más, hasonló sorsú idős ember mellett foglalt helyet.

Olvasónknak felajánlották, hogy húzhat egy borítékot, amelyben különleges ajándék lapul
Illusztráció: Unger Tamás

- Előadásokat hallgattunk végig arról, hogy ha az ő készülékeiket használjuk, akkor olyan egészségesek leszünk majd, hogy gyógyszereket sem kell szednünk - mesélte a hölgy. - Az előadások után pedig bejött az a fiatalember, aki megvizsgált valamennyiünket - azzal, hogy megvannak az eredményeink. Ezután behívtak minket külön szobákba. Engem először leültettek egy fülkében, majd a kezemre tettek egy karórára emlékeztető tárgyat. Azt ígérték, hogy az tíz perc alatt javítani fog majd a véroxigénszintemen - tette hozzá az olvasónk, aki már itt elkezdett gyanakodni.

- Rövidesen engem is behívott egy fiatalember a szobájába , és kielemezte az értékeimet, majd ajánlatot tett - mondta a hölgy. - Azt mondta, hogy rossz a véroxigénszintem, de ha használom az ő szerkezetüket, akkor javulni fog az állapotom. Az árujuk 900 ezer forintba került volna, de felajánlotta, hogy húzhatok egy borítékot, amiben kedvezmény lapul. Az én nyereményem az lett volna, hogy féláron vehetem meg a szerkezetüket. Ekkor esett le a tantusz, hogy ez fehér köpenyek mögé bújtatott zsiványság. Közöltem a fiatalemberrel, hogy nincs ennyi pénzem, erre elkezdett sértegetni. Hozzám vágta, hogy ennyi idősen miért nem tudtam ennyi pénzt megspórolni, és megkérdezte, hogy esetleg temetésre gyűjtök, és azért nem szeretnék költeni? - mesélte még olvasónk, aki végül nem vásárolt semmit.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság jelezte, hogy sok panaszt kapnak ezzel a vállalkozással kapcsolatban. Felhívták a figyelmet arra, hogy ne vásároljunk olyan helyen, ahol nincs mód időben utánanézni annak, hogy a termékeket máshol milyen áron lehet megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!