Ajka

2016.07.28. 15:15

Jó példa áll előttük - A magyar válogatott tagjával gyakorolhattak a táborozók

Ajka - Szabó Júlia, a számos világversenyen előkelő helyen végzett aerobikos tartott órákat a Forma Fitt SE és a Kristály SE aerobik-szakosztálya tagjainak az edzőtáborban.

Tisler Anna

Július harmadik hetében a két egyesületből több mint harmincan vettek részt a táborban. Krütznerné Vida Veronika a Forma Fitt és Csonkáné Krützner Márta a Kristály vezetője kérdésünkre elmondta, hogy három héten át tartott a tábor.

Az első héten a legkisebbeket várták, nekik a sportoláson túl több játékos programot is tartottak.

A másik két hétben már a haladókat fogadták, Júliával pedig egész nap az őszi versenyekre alapoztak. A Magyar Kupa elnevezésű országos bajnokság következő fordulója majd ősszel, október elején lesz.

Sport, játék, valamint a versenyekre való alapozás töltötte ki a tevékeny edzőtábor mindennapjait  Fotó: Tisler Anna

Az ajkai sportolók idén is magas pontszámmal az élmezőnyben vannak, szeretnének jó helyen végezni. Szabó Júlia hozzátette, a gyerekek jól felkészültek, ügyesek, szorgalmasak.

A tábor három napja alatt, amit velük együtt töltött, sok újat tanultak. Júlia az Óbudai Wellness és Diáksport Egyesület 22 éves versenyzője, 11 éve aerobik-versenyző. Korábban a művészi tornát is kipróbálta.

A Moholy-Nagy egyetem formatervező szakos hallgatója, mellette élsportoló, valamint egy edzőteremben dolgozik.

A legutóbbi világbajnokságon hatodik helyezést ért el, az eredménnyel megszerezte a jövő nyári világjátékokon való részvétel jogát. Edzője Sinka Andrea.

A magyar válogatottnak 2009 óta tagja. Tavaly Franciaországban az Európa-bajnokságon nyolcfős csapat tagjaként második helyezést ért el.

A versenyre Sinka Andrea és Katus Tamás készítette fel. Három éve is szerepelt a világjátékokon, a döntőbe a harmadik helyen került be, majd a versenyt negyedik helyezettként zárta.

Csonkáné Krützner Mártától megtudtuk, már többször hívtak vendégedzőnek világversenyeken jól szereplő sportolókat, akik példája jobb teljesítményre serkenti a gyerekeket, mert tapasztalják, hogy kitartással és szorgalommal el lehet jutni a legrangosabb versenyekre is.

Címkék#Edzőtábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!