Életmód

2016.07.28. 20:50

Forradalom két keréken - Egyre gyakrabban válik családi programmá a hétvégi kerékpározás

A korábban furcsa hóbortnak tartott kerékpározás, amely régebben sokszor gazdasági szükségszerűségből vált közlekedési eszközzé, manapság már tízezrek egyik legkedveltebb szabadidős tevékenysége. A változásról és a miértekről szakértőket és gyakorló kerékpárosokat kérdeztünk.

Marton Attila

Ugrásszerűen a kilencvenes és kétezres évek fordulóján nőtt meg a kerékpárral közlekedők száma itthon, a tendencia pedig azóta is évről évre emelkedést mutat, hangsúlyozza Molnár Nándor, a Magyar Kerékpárosklub veszprémi szervezetének titkára. Szerinte sokan az üzemanyagok drasztikus drágulása miatt kezdtek el biciklizni: egészen egyszerűen a városi közlekedés legolcsóbb eszköze a kerékpározás volt. Azzal, hogy egyre többen kerékpároztak, divatot is teremtettek, ha úgy tetszik, trendi lett biciklizni. Emellett voltak olyanok is, akik a környezet megóvása miatt ültek át az autóból a bringára, ezek közé tartozik Molnár Nándor is. Felidézte, a sok helyen kerékpáros forradalomként nevezett jelenség itthon Budapestről indult, és szorosan összefügg például a biciklis futárszolgálat létrejöttével, megerősödésével, és a közegből mozgalommá szerveződő Critical Mass felvonulásokkal.

Sokan vettek részt a tavalyi biciklis felvonuláson Veszprémben. (Fotó: Balogh Ákos)

A biciklizők számának emelkedése magával hozta a közlekedési konfliktusok elszaporodását, nem véletlen, hogy az egyesület egyik legfőbb célkitűzése - a kerékpározás mint alternatív közlekedési lehetőség népszerűsítése mellett - a tudatformálás. - Sajnos még manapság is nagyon sokan a járdán közlekednek, áthajtanak a zebrán, vagy éppen nem használnak lámpát sötétedés után - sorolja a titkár, ám számos pozitívumot is tud mondani.

Az ezredfordulótól nemcsak a Balatonnál, hanem a megyeszékhely körül, majd a városban is bicikliutak épültek, valamint a hosszú távú várostervezési és -fejlesztési koncepciókban is megjelentek a kerékpározást segítő elemek, továbbá kerékpáros egyesületek és szervezetek alakultak.Kiemelkedő lökést adott a biciklizés népszerűségének a Balaton körül épült kerékpárút. Bár akadnak olyan megszállottak, akik egy vagy akár fél nap alatt végigtekerik a több mint kétszáz kilométert.

A többség azért a kényelmesebb, három-öt napos túrákat részesíti előnyben, így jut idő a látnivalókra is. A tó frekventált részein az utóbbi években gombamód szaporodtak el a különféle szolgáltatók: a szervizek mellett vendéglátóipari egységek nyíltak (például Csopakon, Köveskálon), amelyek nem csupán kedvezményekkel csalogatják a két keréken érkezőket, hanem a bicikliseket segítő szolgáltatásokkal - pumpa, zárt tároló - is.

Bár pontos kimutatás felmérések híján nem áll rendelkezésre, de naponta ezrek, a nyári időszakban pedig akár több ezren is használják a Balaton körüli kerékpárutakat, mondja Hubik Tibor, a Magyar Kerékpárosklub közelmúltban alakult balatoni szervezetének titkára. A bringakörút létrejötte óta azonban néhány probléma máig megoldatlan: több szakaszon főútvonalon és forgalmas mellékutcákban halad a kijelölt kerékpáros útvonal. A bringakörút népszerűsége, az igénybe vevők száma töretlenül növekszik annak ellenére, hogy több helyen keskeny, nem egészen másfél méter széles út áll rendelkezésre, amelynek burkolata minőségileg sok helyen kifogásolható, hívja fel a figyelmet Hubik Tibor.

Gárdonyból érkezett a Balatonhoz az a sport kedvelő baráti társaság, akik a tavat Balatonakarattyától indulva négy nap alatt tekerik körbe. Szombaton Balatonakaliba érkeztek,  65 kilométer megtétele után

A tó körül kerekezők körében a Balaton keleti medencéje a kedvenc útszakasz. A kis körnek nevezett, Tihany, Balatonkenese és Szántód közötti 80 kilométer hosszú utat hétről hétre rengetegen teszik meg, a tó két partja között komppal is átkelhetnek a biciklisek. Utóbbit támasztja alá, hogy a BAHART adatai szerint a kompokon összesen 59 ezer kerékpárt szállítottak tavaly, többet, mint a korábbi években. A titkár bízik benne, hogy sikerül változást elérniük, a tóparti önkormányzatokat például ajánlásokkal igyekeznek majd segíteni.

A fák gyökerei miatt sok helyen felpúposodott az aszfalt, és gyakori probléma, hogy a bicikliutak környezete sem megfelelően karbantartott, mondja tapasztalatairól Tóth Anita, aki hosszú évek óta rendszeresen biciklizik Veszprémben és a megyében. Szerinte az infrastruktúra nem csupán a biztonság miatt fontos, hanem a megfelelően rendben tartott útszakaszok még többeket vennének rá, hogy biciklivel közlekedjenek.

Molnár Nándor szerint legnagyobb számban a 30 és 60 közötti korosztályok ülnek nyeregbe, és egyre többször látni családokat biciklizni. Veszprémben a titkár szerint elsősorban szabadidős tevékenység a kerékpározás, és egyelőre kevesebben használják munkába vagy iskolába járásra a drótszamarat, a szakember azonban úgy látja, sok lehetőséget rejt még a kerékpározás a megyében, amelyhez a tervezett kerékpárút-felújítások és -bővítések újabb lendületet adhatnak.

 

Kerékpárút-fejlesztések kezdődhetnek

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tavasszal jelentette be, hogy felújítják és bővítik a Balatoni Bringakör-utat összesen 2,5 milliárd forintból. A tárcától kapott válasz szerint az első ütemben két szakaszon indul meg a kerékpárút korszerűsítése: a Zamárdi és Balatonlelle közötti szakaszon Veszprém megyében 37 kilométeren, Balatonkenese és Tihany között. A beruházások részben a már meglévő, kijelölt Balatoni Bringakör kerékpárútjainak felújításával, szélesítésével, részben új hálózati elemek ki-építésével valósulnak meg. Az infrastruktúra mellett a szolgáltatásokat is fejlesztik: a teljes Bringakörön tíz kerékpáros központ, három bringapark, kölcsönzők és információs rendszer létesül. A lehetséges helyszínek között szerepel Balatonalmádi-Káptalanfüred, Balatonfüred, Balatonkenese, Révfülöp és Tihany is, áll a minisztériumtól kapott tájékoztatásban. A felújítási munkákat várhatóan 2018-ban fejezik be az első két szakaszon.

Címkék#kerékpár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!