f1

2016.07.28. 12:41

Alonso jövője a 2017-es változásokon múlik

A spanyol világbajnok elmondta, a 2017-es reformok határozhatják meg Forma-1-es jövőjét.

Komenda Vivien

Fotó: Varga András

2017 lesz Alonso harmadik éve aktuális csapatánál, egyben jelenlegi McLaren-Hondás szerződésének utolsó szezonja. A találgatások a folytatásról azonban régen jelen vannak, hiszen az elmúlt időszakban a sokak által legjobbnak vélt F1-es nem épp a legversenyképesebb autókkal száll harcba.

„Az autók kevésbé látványosak, mint pár évvel ezelőtt.” – fogalmazott Alonso a spanyol Cadena Cope rádiónak.

„A köridők sokkal lassabbak, az autók 120 kilóval nehezebbek, mint 7-8 évvel ezelőtt, a hang és a Pirelli gumik pedig sokat változtak. Számos tényező van, ami kevésbé drámaivá tette a sportot, és úgy gondolom, ez senkinek nem tetszik.”

Alonso már 36 éves lesz, mikor eljön a nyugdíjba vonulás lehetősége 2017-ben, erre az állításra reagálva azonban a spanyol csak mosolygott: „Szerintem ezekkel az autókkal 50 éves korunkig is képesek lennénk versenyezni.”

„Nagyon igénytelenek ezek az autók. A régiekkel az első versenyek után nem is lehetett aludni a fizikai fáradtság miatt. Arról, hogy meddig leszek még a Forma-1-ben a jövő évben lesz érdemes beszélni, ugyanis az autók nagy változásokon mennek keresztül. 2017 fordulópont lehet.”

„Ha az autókat szórakoztató vezetni, és a Forma-1 ismét Forma-1 lesz, az sok versenyző számára vonzó lehet.” – zárta a spanyol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!