f1

2016.07.29. 05:28

Massa szerint Schumacher mindenki szívében ott van

A brazil a szerdai jótékonysági focimeccs után beszélt a volt csapattársáról

Vámosi Péter

Fotók: Nazionale Piloti

25.000 néző látogatott ki az Opel Arenaba Mainzban, hogy megnézzék, ahogy a sztárokból álló válogatott legyőzi az autóversenyzőékét. A pilóták 9:6 arányban kikaptak, pedig olyan neveket tudhattak a soraikban, mint Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Nico Rosberg, Daniel Ricciardo, Mika Hakkinen, Felipe Massa és Schumacher fia Mick. A gálamérkőzés azt a célt is szolgálta, hogy mindenki kifejezhesse a támogatását a 2013-ban szerencsétlenül járt hétszeres világbajnok felé. Massa beszélt a meccs után a volt csapattársáról: "Ezt az egészet Michael-ért tesszük, aki egy nagyszerű személyiség, egy barát, és nekem a tanárom is volt, amikor együtt versenyeztünk. Annyira jó volt idejönni, és látni, hogy mennyien próbálnak segíteni egy ilyen mérkőzés keretén belül, és hogy milyen kiemelkedő alakjai is ők a sportáguknak, amit egyébként űznek. Azt hiszem, hogy ez igencsak fontos, és ez a legkevesebb, amit egy ilyen hihetetlen fickóért mint Michael megtehetek."

Schumacherre még hosszú út vár, amíg felépülhet - és a család szigorúan titkolózik is az állapotával kapcsolatban. Felipe erről csak ennyit mondott: "Nem hinném, hogy én vagyok az, aki erről mondhat bármit is, hogy milyen állapotban van, és hogy érzi magát. Csak imádkozom érte, mint a barátomért, és hogy minden alakuljon jól, és ez a legfontosabb. Ma rengeteg ember segített, ez a fontos. Ezért voltunk itt, hogy olyanokon segítsünk, akik tényleg rászorulnak."

A brazil kitért Schumacher fiának, Micknek a szereplésére is, aki a pilóta válogatott tagjaként máris gólt lőtt: "Minden gyermeknek sok lépést kell megtennie. Mick is még az, figyelem a tevékenységét, és nagyon kedvelem őt. Egy nagyon kedves személyiség, nő, tanul, ahogy mindannyian tettük ezt az ő korában. Jó volt vele együtt játszani."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!