Sport

2016.07.29. 18:55

Vereség, de biztató jelek

Székesfehérvár - A Magyarországon edzőtáborozó norvég B válogatott ellen játszotta le idei első felkészülési mérkőzését az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

Ferencz Balázs

Sipeki nagy védéseivel, valamint Gjorgjijevszka góljaival kezdett az Alba Fehérvár KC Norvégia B válogatottja ellen. A vendégeknél pályán volt Mörk, Riegelhuth, vagy éppen Oftedal, csak éppen a világklasszis kézisek húgai szerepelnek a válogatott második vonalában. Kiegyenlített első félidőt produkáltak a felek.

Eelena Gjorgjijevszka (kék) Fotó: Koppán Viktor

Deli Rita alakulata a Sipeki - Kazai, Bandelier, Tilinger, Mayer, Gjorgjijevszka, Hajduch összeállításban kezdett, s az 5. percben már 3-1-re vezetett. A norvégok hamar játékba lendültek, s dacára annak, hogy jól működött a fehérváriak védekezése, átvették a vezetést. A 15. percben cserélt először a hazai csapat, pályára léptek az új szerzemények: Jelena Lavko (korábban Zsivkovics), Claudine Mendy és Pelczéder Orsolya is. A 25. percre ellépett az FKC, de a szünetig ledolgozta háromgólos hátrányát a norvég csapat. Fordulás után a hazaiak hét góllal engedték ellépni a norvégokat, majd onnan próbáltak visszazárkózni. Vereség lett a vége, de már most voltak biztató jelek.

Alba FKC-Norvégia B 23-28 (11-11)


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!