f1

2016.07.27. 08:03

Gumik a fináléra: így választott a Pirelli

Minden idők leghosszabb F1-es szezonjának féltávjánál járunk

Horváth Dániel

Fotó: Varga András

Minden idők leghosszabb F1-es szezonjának féltávjánál járunk, a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli pedig bejelentette, hogy mely három keveréket szállítják a „fináléra”, azaz az utolsó két forduló helyszínére, Brazíliába és Abu Dhabiba.

A brazil aszfaltcsíkon a három legkeményebb keverék közül válogathatnak majd a csapatok, az olasz gumigyártó a narancssárga jelölésű kemény, a fehér jelölésű közepes, illetve a sárga jelölésű lágy gumikat viszi az interlagosi hétvégére. A három keverék közül a kemény vagy a közepes használata lesz kötelező a verseny során.A szezonzárón eléggé más a helyzet: az ultramodern Abu Dhabi pályán a három legpuhább, a lila jelölésű ultralágy, a piros jelölésű szuperlágy, valamint a sárga jelölésű lágy gumik állnak majd a csapatok rendelkezésére. A szabály itt is ugyanaz: a két keményebb, jelen esetben a lágy és a szuperlágy gumik használata lesz kötelező legalább egy kör erejéig a verseny folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!