f1

2016.07.30. 09:37

Ha nem kap versenyképes autót, távozik az F1-ből Massa

A Williams párosa bevallotta: még bizonytalan F1-es jövöjűk.

Horváth Dániel

 

Fotó: Varga András

Felipe Massa, a brazil „veterán” elmondása szerint nem csak jelenlegi csapatával áll kapcsolatban, más lehetőségei is vannak.

„A tárgyalások már egy ideje megkezdődtek, nem csak a jelenlegi csapatommal. Ha nem járok sikerrel, és nem találok egy olyan csapatot, ahol jó eredményekért harcolhatok, akkor befejezem Forma-1-es pályafutásom” – mondta Massa.

A Ferrarival 2008-ban egy kanyar híján világbajnoki címet nyerő Massa hozzátette, csak akkor kezd el a Forma-1-en kívüli lehetőségek után nézni, ha biztossá válik, hogy nem lesz helye a száguldó cirkuszban.

Csapattársának, a finn Valtteri Bottasnak sincs még szerződése 2017-re.

„Mindenekelőtt, nagyon magabiztos vagyok azzal kapcsolatban, hogy jövőre is a Forma-1-ben fogok versenyezni. Nem is gondolkodtam más lehetőségeken” – mondta Bottas a finn MTV-nek.

„A jövőmmel kapcsolatos döntések mindig a nyári szünet után, szeptember környékén születtek, szóval nem kell elsietni semmit. Nem aggódom” – tette hozzá Bottas.

A 26 éves finn szerencsés helyzetben van, hiszen Toto Wolff, Didier Coton és Mika Hakkinen is mögötte álnak, ám Bottas minden eddiginél több időt fordít szerződésének tárgyalására.

„Számomra sokkal egyszerűbb egyenesen a csapattal beszélni, és amúgy is nagyszerű, hogy jobban részt veszek a karrieremet illető kérdésekben. A tárgyalások nem befolyásolják a pályán nyújtott teljesítményem.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!