Sport

2016.07.30. 13:00

Kovács Zsófia már az olimpia helyszínén készülhet

Rio de Janeiro - Elsőéves felnőttként indul a riói olimpián a dunaújvárosi tornász, Kovács Zsófia, akinek két szeren is sikerült megemelnie kiinduló pontszámát a felkészülés alatt.

Az Európa-bajnoki ötödik helyezett riói részvétele a júniusi kontinensviadal után vált biztossá, így azóta edzőivel, Trenka Jánossal és Joó Gabriellával a gyakorlatok tökéletesítésén dolgoztak napi két edzésen a szövetség tájékoztatása szerint. Második ugrásra a korábbinál hat tizeddel magasabb kiinduló pontszámú gyakorlatot tanult meg, amelyet az utóbbi hetekben már a versenykörülményeket szimulálva is be tudott mutatni. A felemáskorláton is emelték a kiinduló pontszámot, talajon és gerendán viszont maradt a régi gyakorlat, csak néhány apróságon kellett javítani.

A Dunaferr SE 16 esztendős tornásza, aki az első csoporttal már megérkezett Rióba, az utolsó edzések egyikén az olimpia menetrendje szerint, szólításra hajtotta végre mind a négy gyakorlatát, hibátlanul. Kovács szerint mindenképpen előny, hogy áprilisban részt vett a tesztversenyen Rióban, mert így tudja például, hogyan kell beállítani a felemáskorlátot, ezzel már nem kell majd kísérleteznie. Az akkori dresszét, amelyben kvalifikáció érő pontszámot ért el, most nem vitte magával, csak az új felszerelést, illetve több kabalát. Reméli, hogy ezek a figurák szerencsét hoznak majd neki, és ott lehet az egyéni összetett 24-es döntőjében.

Kovács Zsófia augusztus 7-én a selejtező második csoportjában szerepel, ahol mind a négy szeren bemutatkozik.

- Szerintem nagyon jól sikerült a felkészülésem, már alig várom, hogy részt vegyek életem első olimpiáján. Álmaimban szerepel az összetett döntő - mondta Zsófia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!