Sport

2016.07.30. 16:14

Csóti és Szűcs ezüstérme: Tizenegy döntős zalai atléta a felnőtt országos bajnokságon

Zalaegerszeg – Szombaton Szűcs Valdó, vasárnap pedig Csóti Jusztina (mindketten Zalaszám-ZAC) szerzett ezüstérmet Székesfehérváron, az atléták felnőtt országos bajnokságán.

Varga Andor

Előbbi (Kámán Ferenc és James Hillier edzők tanítványa) a 110 méteres gátfutásban lett második 13,78 másodperces idővel – ez sokkal jobb, mint a tavalyi 14,04 másodperc, mellyel szintén ezüstérmet szerzett a felnőtt ob-n, és csak kicsivel marad el 13,71-es egyéni legjobbjától.

Tegnap többek között a 200 méteres síkfutó döntők következtek, nem éppen ideális körülmények között. A női finálé alatt meglehetősen erős, másodpercenként 3,5 méteres szembeszél uralkodott a pályán, miközben a ZAC két versenyzője is harcolt a helyezésekért. Közülük Csóti Jusztina (edző: Csikós József) 24,85 mp alatt a 2., Ferenczi Melinda pedig 25,12-es idővel a 4. helyen ért célba. A férfi fináléban Egerszegről Balogh Péter volt érdekelt, aki 4,6-os szembeszélben 22,04 mp-t futott, és ezzel ugyancsak 4. lett.

A 800 méteres síkfutásban bíztató formában és remek idővel (1:50,87, 2. hely) került a döntőbe a Keszthelyi VDSE versenyzője, Kovács Marcell, aki azonban a fináléban nem tudta ezt megismételni: 1:52,51-gyel a 4. helyen érkezett célba.

A nap és az országos bajnokság utolsó zalai érdekeltségű döntőjében a ZAC-ból Takács Dóra volt érdekelt, aki 40,47 méteres legjobb dobásával az 5. helyet szerezte meg a diszkoszvetésben.

– Klubunk atlétái a felnőtt országos bajnokságon két-két ezüst, illetve bronzérmet szereztek, illetve a keszthelyi Kovács Marcell eredményét is számítva Zala megye 11 döntős helyezést produkált – mondta az eseményeket összefoglalva Szakály István, a megyeszékhelyi ZAC ügyvezetője. – Elégedettek lehetünk a történtekkel, különösen annak fényében, hogy Szűcs Valdón kívül megyénk valamennyi rajthoz állt sportolója még csak ifjúsági korú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!