ZTE FC

2016.08.07. 14:43

Magabiztos ZTE siker hazai pályán

A labdarúgó NB II 2. fordulójában vasárnap 19.00 órától a ZTE FC együttese a Siófokot fogadta. Élőben tudósítottunk a mérkőzésről.

Kerkai Attila

A ZTE FC egy hete Gyirmóton, a Mosonmagyaróvár vendégeként kapott ki 2-1-re, pedig  nagyobb odafigyeléssel, akár győztesként is hazatérhetett volna.  Az egerszegiek kihagyásai  megbosszulták magukat, így az újonc MTE 1904 2-1-re legyőzte őket, akik  vasárnap este 19 órától hazai pályán szeretnék feledtetni azt a vereséget.

Ám, ahogy Csató Sándor vezetőedző is jelezte, egyáltalán nem ígérkezik könnyű dolognak a Siófok legyőzése, hiszen a Balaton-partiaké  egy masszív csapat, s csak  határozott, kemény és feljavult játékkal lehet esély megszerezni a győzelmet, ezzel együtt  a három pontot.

ZTE FC - BFC Siófok 4-1 (3-1)
Zalaegerszeg, néző. Jv.: Radványi (Vígh-Tarsonyi, Kovács II. G.).
ZTE FC: Szappanos - Villám, Króner, Forgács, Deutsch - Patvaros - Gottfried, Szakály, Végh, Babati - Daru. Vezetőedző: Csató Sándor.
Siófok: Tajti - Czingráber, Szalai, Berde, Farkas N. - Gál, Futó - Nagy D., Petneházi, Gréczi - Nagy R. Vezetőedző: Goran Kopunovic.

Gólszerző: Daru (7.), Deutsch (23.), Gottfried (41.), Forgács (67.) ill. Gréczi (35.). 
Sárga lap: Szalai (43.). 
Kiállítva: Futó (38.).

1. perc: A ZTE kezdte a játékot, és az első percekben a zalaiak aktívabbnak tűnnek.

7. perc: Vezet a ZTE! A saját 16-osának magasságából szabadrúgáshoz jutott a zete. A pontrúgást Szappanos végezte el, a hosszan előre rúgott labdája átszállt mindenki fölött, Daru pedig egy pattanás után átfejelte a labdát a kifutó Tajti felett, ami a kapu jobb oldalában kötött ki. 1-0

10. perc: A gól után is a ZTE maradt támadásban. A hazaiaknál ezúttal a két fiatal játékos Gottfried Dániel és Végh Gábor.

13. perc: Gottfried adott be egy labdát jobbról, középen üresen érkezett Daru, aki 12 méterről fejelt, azonban nem találta el a kaput.

18. perc: Az utóbbi percekben inkább a középpályán folyik a játék, nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem.

20. perc: Szakály bal oldali szögletet végezhetett el, a középre ívelésbe Daru csúsztatott bele, a labdát - amely már áthaladt a gólvonalon, de még nem teljes terjedelmében - Tajti az utolsó pillanatban fogta meg.

23. perc: Jobbról megítélt szabadrúgás után az 5-ös magasságából Szakály tekert élesen a kapu elé, a hosszú oldalon érkezett a védő Deutsch Bence, aki két lépésről a léc alá bombázott. 2-0

25. perc: Nagy Dániel próbálkozott siófoki részről, de a 20 méteres lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.

27. perc: A ZTE játékosai nem elégszenek meg a kétgólos előnnyel, agresszívan letámadnak, már a Siófok térfelén próbálnak labdát szerezni.

31. perc: Babati ívelt a kapu elé egy szabadrúgást jobbról. A labda veszélyesen tekeredett az 5-ös előterébe, Daru nem érte el, így végül Tajti kapusnak kellett lábbal hárítania.

35. perc: Szépít a Siófok. Vendég szöglet után úgy tűnt, hogy a ZTE felszabadít, azonban a siófokiak visszaszerezték a labdát, Gál kissé jobbról lefutott az alapvonalig, ahonnan visszagurított, a 11-es pontnál tisztán kapta a labdát Gréczi, aki kilőtte a bal felső sarkot. 2-1

38. perc: Futótól próbálta megszerezni a labdát Szakály, a siófoki játékos hátraütött, amiért a játékvezető azonnal kiállította. Emberelőnyben a ZTE.

41. perc: Újabb gól! Egy kipattanó labdával Babati indult meg, az alapvonalról visszagurított Gottfriednek, aki tolt egyet a labdán, majd fordulás után, 9 méterről a bal alsó sarokba lőtt. 3-1

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

Fotó: Pezzetta Umberto

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben cserélt a Siófok, Nagy R. helyett Tamaskó a pályán.

52. perc: A Siófok 10 emberrel is próbál támadni, azonban helyzetbe nem tudnak kerülni a vendégek.

52. perc: A Siófok 10 emberrel is próbál támadni, azonban helyzetbe nem tudnak kerülni a vendégek.

57. perc: Nagy D. jobb oldali beadását kellett kiöklöznie Szappanosnak. A Siófok többet birtokolja a labdát az utóbbi percekben.

58. perc: Cserél a ZTE, Végh helyett Bedi Bence érkezik a pályára.

63. perc: Gottfried kapott remek labdát a jobb oldalon, középre adott, az üresen érkező Daru azonban 5 méterről Tajtiba fejelte a labdát.

66. perc: Újabb siófoki csere. Petneházi helyett Kozma a pályán.

67. perc: Szakály bal oldali szöglete után a hosszú oldalon Forgács elé került a labda, akit nem támadtak a védők és kissé jobbról, 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. 4-1

73. perc: Deutsch ívelt be balról, a labda a túloldalon érkező Gottfriedhez került, aki élesen középre passzolt, Bedi lőtt, de Tajti kezei közé.

74. perc: Farkas N. szlalomozott át a zalaiak bal oldali védelmén, a hazaiak nem tudták szerelni, kisodródva Szappanoson is túljutott, de 2 méterről az oldalhálóba kotorta a labdát.

75. perc: Berde helyett Nagy J. a pályán a vendégeknél.

77. perc: Cserél a ZTE is, Gottfried helyett Fujsz Richárd lép pályára.

82. perc: Egészen a félpályáig kijön a Siófok, próbálnak még a hazai térfélen labdát szerezni.

83. perc: A ZTE cserélt, Szakály helyett Hegedűs állt be a hazaiaknál.

87. perc: Két szögletet végezhetett el egymás után a Siófok, helyzet azonban egyikből se alakult ki.

89. perc: Egy eladott labdát követően Kozma indulhatott meg a hazai kapu felé, azonban Króner az utolsó pillanatban szögletre mentett. A sarokrúgás nem jelentett veszélyt Szappanos kapujára.

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!