Tihany

2016.08.07. 19:55

Közös a szeretetünk - Jordán kórus a békés együttélés lehetőségéért

Tihany - Békétlen világban élünk, ahol rendkívüli módon félünk a másiktól, akinek más a bőre színe, esetleg más a vallása, mások a szokásai, mások a beidegződései - mondta Korzenszky Richárd perjel.

Kekk Sára

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány meghívására Magyarországon vendégszerepelt a Fountain of Love, vagyis a Szeretet Szökőkútja nevű jordán kórus és kamarazenekar, amely augusztus 5-én a tihanyi apátsági templomban mutatta be a Jézus, a szeretet kútja című oratóriumot.

A kórusban keresztények és muszlimok együtt zenéltek
Fotó: Nagy Lajos

- Nagyon örülök annak mikor különböző emberek tudnak egy kórusban énekelni. A közös éneklésnek, a közös muzsikának ez az ereje - mondta köszöntőjében Korzenszky Richárd perjel, a Tihanyi Bencés Apátság elöljárója. Kiemelte, a kórus összetételéből is látszik, mekkora összetartó ereje van a zenének:

- A kórus tagjai, muszlimok és keresztények egyaránt ugyanabból a kottából játszanak, ugyanarra a karmesterre figyelnek, és példát mutatnak nekünk. Különbözőségeik ellenére lehet egy kottából énekelni. Adja Isten, hogy ez a mai találkozás elmélyítse bennünk a vágyat a teljesebb, tisztább békesség után, és megerősítse a hitet abban, hogy különbözőségeink ellenére tudjunk együtt cselekedni, tudjunk együtt közös világot építeni.

Mivel a ferences rendtartomány meghívására érkezett hazánkba a Szeretet Szökőkútja nevű jordán kórus, Dobszay Benedek ferences tartományfőnök is köszöntötte a hallgatóságot. - Vendégeink olyan térségből érkeztek, ahol sajnos állandósulnak az aggodalomra okot adó hírek. Most a saját szerény eszközeinkkel szeretnénk kimutatni szolidaritásunkat mindazok felé, akik ezen a területen élnek és szenvednek. Műsorunkkal hitet teszünk a békés együttélés lehetősége mellett - hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!