Olimpia

2016.08.08. 13:25

Karakas nyolcaddöntős a cselgáncstornán

Az 57 kg-os Karakas Hedvig megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján.

A 2012-es londoni játékokon ötödik dzsúdós a 32 között a türkmén Rusana Nurjavovával találkozott, és ipponnal győzött. Ezzel 2-0-ra vezet kettejük különpárharcában.

A 26 éves magyar a 16 között a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral száll szembe, akit eddig egyszer legyőzött, kétszer viszont kikapott tőle.

A világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes magyar dzsúdós a számottevő eredménnyel nem rendelkező türkmén Rusana Nurjavova ellen mutatkozott be. Egy percet sem töltött a tatamin, mivel előbb egy jukót érő dobást mutatott be, majd a földharcban ippont ért el karfeszítéssel. Ezzel 2-0-ra vezet kettejük különpárharcában.

Karakas Hedvig (fehérben) küzd a türkmén Rusana Nurjavova ellen a női cselgáncsozók 57 kilogrammos súlycsoportjának versenyében, a riói nyári olimpián a 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 8-án. Karakas Hedvig megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.
MTI Fotó: Kovács Tamás


Karakas négy éve Londonban, ahol végül az ötödik helyen végzett, ugyancsak ipponnal nyerte első meccsét. 
A 26 éves magyar a 16 között a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral száll szembe, akit eddig egyszer legyőzött, kétszer viszont kikapott tőle.


"Meglátta a helyzetet és szépen megcsinálta" - összegezte tanítványa teljesítményét Toncs Péter. Hozzátette: most jön a neheze, a kanadai dzsúdós ellen, aki erőnyerő volt az első fordulóban, új taktikát dolgoztak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!