Sport

2016.08.08. 15:27

A volt NB I-es edző tudja, esélye sincs visszatérni

Gyulafirátót – Egy A liszenszes edzővel készül a 2016/2017-es szezonra a Gyulafirátót megye I-es labdarúgócsapata. Az új tréner korábban az NB I-ben és az NB II-ben is dolgozott.

Horváth Gábor

Orbán Tamás távozása után (a szakember az NB III-as Veszprém másodedzője lett) Hagymási Zoltán vette át a Gyulafirátót SE irányítását, és vezette a megye I-es csapat nyári felkészülését.

Hagymási Zoltán az elveiből nem enged, de megtanult kompromisszumot kötni Fotó: Horváth Gábor

Az új edző ezt megelőzően ugyanebben az osztályban tevékenykedett, Komárom-Esztergom megyében, de korábban Tornyi Barnabás segítőjeként több csapatnál is dolgozott az NB I-ben, az NB II-ben pedig vezetőedzőként is bemutatkozhatott.

- Jól érzem magam, remek a környezet, örülök, mert egy új kihívás áll előttem. A csapatot már korábban is láttam, tudtam, hogy ügyes, képzett gyerekekről van szó. Tetszik, hogy lehet velük alkotni, igénylik a munkát – nyilatkozta a veol.hu-nak Hagymási Zoltán, aki megjegyezte: a megyei foci természetesen más világ, mint az NB-s, máshogy is kell hozzáállni. Ugyanakkor Rátóton eddig igen pozitívak a tapasztalatai, egészen jó például az edzéslátogatottság.

- Aki délután nem ér rá, annak tartok délelőtt gyakorlást. Fizikálisan és morálisan is nagy volt a lemaradás, ennek behozásán még dolgoznunk kell. Mindenkinek megvan a helye és feladata, az amatőr futballba belecsempészünk egy kis profizmust. A lényeg, hogy alázattal dolgozzunk, a munka pedig visszaköszön majd. A cél az, hogy szakmailag fejlődjünk, hogy kialakuljon egy egységes csapat – mondta, hozzátéve: helyezés nincs meghatározva, de ő – javítva a tavalyi 11. helyezésen - körülbelül az 5-8. helyre várja az együttest.

Hagymási Zoltán hosszú évekig részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképző programjában, régiós instruktorként is tevékenykedett, érdekesség, hogy az UEFA A liszensszel rendlekző tréner Veszprém megyében is megmérkőzhet több egykori tanítványával.

- Tudom, esélyem sincs az NB I-be, vagy az NB II-be visszatérni, egyáltalán nem derogál a megyei fociban dolgozni. Az ember persze vágyik a magasabb osztályba, de józan ésszel rá kellett jönnöm, hogy hiába. Ötvenkét éves vagyok, és már öregnek titulálnak – fogalmazott a szakember, aki utalt arra, hogy az ő generációját, a magyar edzők jelentős részét már leírták. - Az elveimből nem engedek, de megtanultam kompromisszumot kötni – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!