Sport

2016.08.08. 18:25

Érvényre juttatták a nagyobb tudást

Zalaegerszeg - A ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata vasárnapi, 4-1-es hazai sikere valóban megnyugtatóan hatott, vagyis a nyitófordulóbeli vereség most már átkerülhet a kisiklás kategóriába.

Kerkai Attila

A Siófok elleni győzelemben hibát találni egyenesen hiba lenne, még akkor is, ha valóban akadt hullámvölgy a ZTE játékában, de erről Csató Sándor vezetőedző sem feledkezett meg értékelésében. A ZTE FC viszont egy vesztes mérkőzés után a hazai bemutatkozáson hozta azt, amit elvártak tőle, vagyis a győzelmet. Főleg az első félidőben játszottak jól a zalaiak, amikor gólokat lőttek, s az sem fogta meg őket, amikor a Siófok szépített. De persze ne hagyjuk figyelmen kívül azt sem: a Balaton-partiak éppen 2-1-nél fogyatkoztak 10 főre, ami számukra ért fel sorscsapásként. És meglepő módon, a második félidőben emberhátrányban futballoztak jobban a vendégek, s még azt sem mondhatni, hogy ne lettek volna lehetőségeik.

A védő Forgács András is gólt lőtt, övé volt a negyedik Fotó: Pezzetta Umberto

Azonban a ZTE FC tényleg jobb csapatnak tűnik, és amit hiányoltunk az MTE 1904 elleni vereségkor, most nem lehet, ugyanis érvényt szerzett annak, hogy összességében jobb erőkből áll.

Megállás most nincs, szerdán (19.00) a ZTE FC a Nyíregyháza vendége lesz, ami most komolyabb erőfelmérőnek tűnik. Az egerszegieknek viszont önbizalmat kell adjon a tegnapelőtti siker - abszolút pozitív értelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!