Sport

2016.08.08. 18:25

Hévízi hírességek - Edzőtáborban a női kézilabda-válogatott

Hévíz - Hétfőn a zalai fürdővárosban megkezdte első közös edzőtáborozását az új szövetségi kapitánnyal, Kim Rasmussennel a magyar női kézilabda-válogatott.

Kerkai Attila

Kitüntető feladat jutott tehát a méltán világhírű fürdőhelynek, vagyis Hévíz városának, hogy itt jöjjön el az első alkalom a július elsejétől kinevezett dán szakember, Kim Rasmussen és az általa kijelölt 24 fős új keret első találkozására. Az idézőjel csak képletes, hiszen a keretben ott vannak a jól ismert magyar (és nemzetközi szinten is ismert) sztárok, viszont a 24-es létszám már a hétfői első találkozó előtt megfogyatkozott. A hosszú sérülése után a visszatérésre készülő Tomori Zsuzsa térde megroppant klubcsapata, a Győr edzésén, így neki pihenőt rendeltek el az orvosok. A többi jól ismert játékos - a teljesség igénye nélkül: Kiss Éva, Hornyák Dóra, Triscsuk Krisztina, Zácsik Szandra, Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita - továbbra is tagja a keretnek.

A hétfő esti első edzés, a háttérben a dán Kim Rasmussen, az újonnan kinevezett kapitány, jobbra segítője, Siti Beáta, balról pedig a szövetség alelnöke, Pálinger Katalin Fotó: Pezzetta Umberto

S miért pont Hévíz? A kérdést feltettük dr. Iglódi Endrének, lapunk keszthelyi tudósítójának, aki a szervezésben is szerepet vállalt.

- Két esztendeje a Győri Audi ETO KC edzőtáborozott egy hétig Hévízen, s kialakult egy jó kapcsolat a város és a kézilabdázók között - hallottuk tőle. - Papp Gábor polgármester és Pálinger Katalin, a szövetség alelnöke is talált közös pontot abban, hogy miért itt kezdjenek a lányok, amit mindenki örömmel vett.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere szintén sikernek értékeli a mostani válogatott látogatását.

- Néhány esztendeje elhatároztuk, hogy erősítjük a sportturizmust városunkban, s ennek is a része a női válogatott edzőtáborozása. Olyan adottságaink vannak, melyek másutt kevésbé találhatók meg, különösen az egészségügyi rehabilitáció, a vendéglátás és a szállás biztosítása terén. Megtisztelő, hogy minket választott most a női válogatott vezetése - hallottuk Papp Gábortól.

A Kim Rasmussen vezette keret hétfőn este tartotta meg első hévízi edzését, s vasárnapig napi két tréninggel készül. Kivétel ez alól a csütörtök, amikor a keret szabadidős, egyben csapatösszetartó programokon vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!