Bulvár

2016.08.08. 19:30

Kikkel találkozott Scherer Péter a kőszegi várban? - A Bennfenntesből ezt is megtudhatja

Gyűjtsünk emlékeket magunknak, szoktuk mondogatni akkoriban, amikor esténként még volt időnk kicsit hátradőlni, gondolkodni a világ folydogálásán.

Ölbei Lívia

Az idő egyre kevesebb, emléket és élményeket gyűjteni viszont lehet. Várszínház, borverseny, opera, tárlat, művésztelep, csak úgy kapkodtuk a fejünket az elmúlt néhány napban. Kisimítani, raktározni, alkalomadtán nézegetni. Íme!




Így kerek ez a világ!

BAKUCZÉK Miközben apa, Bakucz András alkotóműhelyt szervez, felesége, Bakuczné Tóth Csilla - különben színháztörténész - és a csodás, 13 hónapos Tímea Lotti is föltűnik a színen. Ennyi édes szőkeségnek nem lehet ellenállni. De miért is kéne?

 

Sancho az NLG-ből

OSZTÁLY Scherer Péter legutóbb a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné Don Quijote-előadásával járt a megyében, Kőszegen. Az egykori szombathelyi NLG-s osztálytársak innen sem hiányozhattak. A rögtönzött osztálytalálkozón részt vett: Vörös József, Gaál Róbert, Scherer Péter és Balogh Lajos. Pepe (vagy Seri?) és Gaál Róbert ráadásul a Műszaki Egyetemen is évfolyamtársak voltak.

 

 

Irodalmi viszony a borral

 

SZAKÉRTŐK Ambrus Lajos József Attila-díjas - és egyházashetyei! - író, a Kortárs főszerkesztője régóta gyöngéd irodalmi viszonyt ápol a borral. Legutóbb a szombathelyi Savaria Karnevál Bora-zsűrizésen találkoztunk vele. Mellette Erős D. Zoltán a médiazsűriből: szintén szakértő.

 

 

Cicelle, a találkozások napjai

 

ÜDVÖZLET Jobbra Fábián László író, szerkesztő a rumi Indóházban,a Cicelle-napok megnyitóján. Beljebb, az impozáns kiállítótérben Polgár Csaba textilművész munkáiból rendeztek posztumusz kiállítást. Fábián Lászlót a bejáratnál állította meg rövid és örömteli üdvözlésre Sipos Lajos irodalomtörténész, aki szintén a Cicelle napokra érkezett: a zsennyei kastélyban a 80 éves Láng Gusztáv üdvözlésére szerveztek konferenciát.

 

 

A sevillai borbély majd megoldja

VÍGOPERA Balra Káel Csaba, aki nem először járt operarendezőként Szombathelyen. Most A sevillai borbélyt vitte színre a Történelmi Témaparkban, ahol előadás előtt még szót váltott Kiss Barnával, az előadásban közreműködő Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójával. A nevezetes és népszerű Rossini-opera címszereplője arról híres, hogy mindent megold, nyilván erre apelláltak az idén az Iseumi Játékok szervezői is.

 

Szépek és színházba készülnek

 

 

BARÁTNŐK Középen Gombás Mónika, a szombathelyi WS Színház sajtósa, aki ezúttal nem dolgozni megy, amikor színházba indul. A Kőszegi Várszínházba két barátnőjével, Szász Annával (balra) és Dezse Krisztinával érkezett: " Össze vagyunk nőve "

 

 

A születésnapos

 

BARÁTOK Dr. Balázsy Péter megyei jegyző (balra) mondott köszöntőt a Cicelle-napok rumi megnyitóján. És ha már így esett, megragadta az alkalmat, hogy felköszöntse éppen 30. születésnapját ünneplő barátját, az NLG-ben osztálytársát: a rumi Kraft Dánielt. Csatlakozunk, 8 napon belül!

 

 

Ilyen a színház (vagy a koncert, vagy a kiállítás): mindig kell, aki csinálja, és mindig kell, aki nézi. Egyik nincs a másik nélkül. Ezért örökíthetett meg a fotós annyi vidám, kíváncsi, fellelkesült mosolyt például szombaton este Szombathelyen, a Történelmi Témapark bejáratánál: a Rossini-bemutató előtt mindenki gondosan ünneplőbe öltöztette a szívét, lelkét. Persze szerte a megyében sok minden történt. V. Németh Zsoltot például szűkebb pátriájában, most éppen az oszkói falunapon láttuk: ha nem is inkognitóban, de civilben. Érdeklődő nézőként.

 

Vasszécsenyi vendégek

KÖZÖNSÉG Dr.Domonkos Lajos és neje,Zsuzsa Vasszécsenyből jöttek el megnézni A sevillai borbélyt. Nem riasztotta el őket a tény, hogy az idén nem az Iseum ad helyet az Iseumi Játékoknak. Ezek itt az érkezésvárakozással és izgalommal teli percei.

 

 

Témapark, telt ház

ÉRDEKLŐDÉS Igaz, egyelőadás volt végül A sevillai borbélyból, de az telt házat hozott a Történelmi Témaparkban. Tessék böngészni: a nézőtéren egy gombostűt sem lehetett volna leejteni.

 

Íme a legifjabb Rossini-rajongó

RUTINOS Petró Péternek ezennel odaítéljük a legifjabb Rossini-rajongó címet. Kajzinger Ildikó és Petró András kisfia gyakorlatilag egyetlen szombathelyi komolyzenei eseményről sem hiányozhat: máris rutinos zenebarát.Ezúttal a mamája hátán követte az eseményeket, miközben a papája a Savaria Szimfonikus Zenekarban elfoglalt helye szerint figyelte Kovács János karmester utasításait.

 

Generációkat hoz össze

FELSZERELKEZVE Generációkat hoz össze az opera. Dr. Gönye Sándor Marával, a feleségével érkezett szombaton aszombathelyi Történelmi Témaparkba, de a szülőkhöz csatlakozott a lányuk, Réka is. Az elegancia a csillogó Rossini-műnek szól, ameleg ruha és a takaró a hűvös estének.

 

 

Államtitkári figyelem civilben

CIVILBEN V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára(hátul) civil érdeklődőként, a közönség soraiban a felesége társaságában nézi a vasvári illetőségű Nagy Mákvirágok produkcióját. Pillanatkép a hétvégi oszkói falunapról. Igaz, azon sem csodálkozhatnánk, ha az államtitkár állna muzsikusként a színpadon –mint ahogy erre is többször volt már példa.

 

 

Vígoperához jókedv

START Dr. Iker János, a Nyugat-magyarországi Egyetem Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központjának főigazgatója nem a fényképezőgép kedvéért vidám: felhőtlen hangulatban kaphattuk lencsevégre A sevillai borbély előtt: happy enddel végződő vígoperához már az elején jókedv dukál.

 

 

Végül minden alkotó meghajol

TAPS A sevillai borbély végén az összes alkotó a színpadon. A szereplők között középen szürke öltönyben Káel Csaba rendező, mellette Németh Anikó jelmeztervező, Szendrényi Éva díszlettervező és Kovács János karmester. Lenn a szombathelyi szimfonikusok.

Címkék#Bennfentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!