f1

2016.08.08. 12:16

Alonso nem boldog a Ferrari szenvedése miatt, örökre szívébe zárta a Ferrarit

Alonsót nem vigasztalja, hogy volt csapata is szenved.

Horváth Dániel

Fotó: Tajthi Andrea

Fernando Alonso megváltóként érkezett Maranellóba, ahol öt évet töltött 2010 és 2014 között. A világbajnoki cím nem jött össze, de kétszer, 2010-ben és 2012-ben is az utolsó versenyen vesztették el a bajnokságot Sebastian Vettel és a Red Bull ellen.

A Scuderia nagyon bíztatóan kezdte az idei évet, de az eredmények sorra elmaradtak: már túl vagyunk a szezon felén és még győzniük sem sikerült. Ha ez nem lenne elég a nyári szünet előtt kaptak még egy pofont: a Red Bull átvette az olaszoktól a konstruktőri bajnokság második helyét.

Korábbi versenyzőjük, a kétszeres világbajnok Alonso nem boldog az olaszok nyeretlenségi szériája miatt: „Jó döntés hoztam, 2014 végén is helyesnek éreztem. Volt még két év a szerződésemből, de úgy éreztem jobb, ha távozom.”

„Azt mondtam bármilyen eredményeket is érjenek el 2015-ben és 2016-ban, valamint a jövőben, az ott töltött időm fantasztikus volt és jó érzésekkel akartam lezárni ezt az időszakot.”

„Minden évben egyre nagyobb lett a stressz, mert nyertünk. Az én hibámnak tűnt, hogy nem lettünk bajnokok.”

„Most nem jelent megkönnyebbülést, hogy nem nyernek vagy problémáik vannak. Nem kívánok semmi rosszat a Ferrarinak, mert egy olyan csapat, amelyet örökre a szívembe zártam.”

Alonso úgy érzi csak két csapat színeiben harcolhat harmadik bajnoki címéért: „Mercedes vagy McLaren-Honda, ez a véleményem” – árulta el az asztúriai versenyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!