f1

2016.08.09. 06:59

Felipe Nasr a Sauberrel és a HAAS-szal egyeztet, de a Williams hívására vár

Guitterez és Massa helyzetétől is függhet az ifjú brazil további sorsa

Vámosi Péter

Fotó: Sauber Motorsport AG

Több Forma-1-es pilóta is az augusztusi vakációja alatt már azon töri a fejét, hogy miképp biztosítsa a jövőjét a királykategóriában. Gyakorlatilag a középmezőnytől a végéig akadnak szabad pozíciók, és Felipe Nasr biztos benne, hogy jövőre is a száguldó cirkusz tagja lesz.

A brazil pilóta tárgyalásban áll a Sauberrel, akiknek az anyagi helyzetük stabilizálódott, miután egy svájci befektetői csoport megvette azt. A versenyző képviselői azonban választ várnak a sokkal biztosabb lábakon álló Williams és Renault F1 csapattól is. Ezen istállók egyike sem erősített meg még egy versenyzőjüket sem 2017-re.

A brazil UOL Esporte-t, Nasr biztosította arról, hogy nem kell aggódniuk a jövőjéért a kategóriában. "Tudom azt, hogy mi a munkám és fel tudok mutatni eredményeket is a pályán amennyiben lehetőségem adódik rá. Nem én vagyok az, aki foglalkozik a szerződésekkel, de jó emberek dolgoznak ezen. Látnom kell a lehetőségeimet, és a legjobbat kell majd kiválasztanom." - válaszolta a versenyző, akinek több lehetősége is adódhat a Forma-1-ben, de nem mondhat erről egyelőre sokat.

Nasr egy másik lehetősége a HAAS csapata lehet akikkel menedzsere Steve Robertson egyeztet. Romain Grosjeannak szerződése van velük jövőre, így Esteban Guiterrez menesztése esetén lenne ott üresedés. A mexikói versenyző is elárulta a lapnak, hogy ő azt gondolja, hogy maradhat jövőre is, de nem mondta meg azt, hogy melyik csapattal. "Igen, maradok a Forma-1-ben. A HAAS-szal-e? Meglátjuk. Ami biztos, hogy maradok a Forma-1-ben.

Felipe Massa jövője is nyitott. A brazil pilóta továbbra is azt hangoztatja, ha nem kap versenyképes autót jövőre valamelyik csapatnál, akkor év végén inkább befejezi a Forma-1-es pályafutását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!