Olimpia

2016.08.09. 14:47

"Nehéz olimpia előtt állok" - Pars Krisztián szerdán hajnalban indul Rióba

Szerdán hajnalban utazik Rióba Pars Krisztián, aki bár nincs a legjobb formában, mindent megtesz azért, hogy tisztességgel helytálljon az olimpián.

Cseszkó Tamás

Kedden délelőtt még Szombathelyen edzett a Dobó SE kalapácsvetője, az olimpiai aranyérmes Pars Krisztián, aki szerdán hajnalban utazik Rióba. Azt mondja, szervezete már rutinosan alkalmazkodik az éghajlatváltozáshoz, így mindössze néhány napra van szüksége ahhoz, hogy átálljon az adott kontinens ritmusára. Az olimpikont az indulás előtt meglátogatta dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is.

 

Fotó: Cseszkó Tamás

- Az elmúlt időszak nem éppen nekem kedvezett, sérülésekkel küzdök, így nehéz olimpia előtt állok - árulta el a címvédő, ám hangsúlyozta: az a célja, hogy az első hat helyezett között szerepeljen. - Mindent megteszek a győzelemért, hiszen Magyarországot képviselem, nem szeretnék csalódást okozni azoknak, akik szurkolnak nekem - hangsúlyozta az olimpiai bajnok, akit edzője, Németh Zsolt is elkísér Rióba.

Fotó: Cseszkó Tamás

- Nehéz lenne jelenleg a konkrét eredménylatolgatás, az a célom, hogy 76-77 métert sikerüljön dobni. Most a legfontosabb, hogy túl legyünk a selejtezőn - fogalmazott az olimpikon.

Fotó: Cseszkó Tamás

- Krisztián négy évvel ezelőtt nemcsak azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy megnyerte az olimpiát, hanem azzal is, hogy akkor már eltávozott mestere, Németh Pál fényképével körbefutotta az olimpiai stadiont. Ezzel belopta magát minden szombathelyi szívébe - mondta Hende Csaba.

Fotó: Cseszkó Tamás

Hozzátette: Most azt várjuk tőle, hogy a lehető legnagyobb erőfeszítéssel, tisztességesen, az olimpiai eszme szellemében érje el azt az eredményt, amely bármi lehet. Igaz, hogy makacs sérülések hátráltatják még most is a felkészülését, de a mai edzésen már 77 méter körüli átlagot dobott, ami bőven fölötte van az olimpiai döntőbe kerüléshez szükséges eredményhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!