Sport

2016.08.09. 15:10

Igazi bringás adrenalinbomba

Eplény - Éles kanyarok, veszélyes ugratók, meredek, de annál szűkebb sikánok - nemcsak az ellenfelekkel, hanem az említett akadályokkal is meg kellett küzdeniük az indulóknak a downhill országos bajnokságon.

B. Virág Rita

Eplény kiválóan alkalmas az extrém kerékpározásra, így évről évre visszatérnek ide a downhillesek.

A downhill a hegyikerékpározás egyik ága, ahol egy meglehetősen lejtős, különböző akadályokkal nehezített pályát kell minél gyorsabban teljesíteni.

A downhill országos bajnokságon nehéz pályát tűztek ki Fotó: Nagy Lajos

Eplényben idén is nagyszerű pályát alakítottak ki a szervezők, s bizony még a legjobbaknak is minden tudásukra szükség volt, hogy végigérjenek a veszélyes ugratókkal, technikás, kövekkel, letörésekkel tarkított etapon.

Az ország minden szegletéből érkeztek sportolók, végül a 92 indulót felvonultató open kategóriát Ábrahám Gergely nyerte meg. A junioroknál a VKE Nelson képviselője, Giebiszer André a a hatodik helyet szerezte meg.

Az ob-n két új betétfutamot is megtartottak, az úgynevezett pumptrack, illetve a whip contest versenyt.

Előbbi esetében egy azon hullámos, döntött kanyaros körpályán zajlik a versengés, ahol minden futamban 3 kört kell teljesíteni. A whip contest pedig valójában ugratás, ahol repülés közben mindenféle trükköket mutatnak be a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!