Sport

2016.08.09. 14:35

Mindent beleadtak - Ezúttal a futás mennyisége volt a fontos

Dunaújváros - A 2016/2017. évi első osztályú futsal bajnokságra készülő Dunaferr-DUE-Renalpin FC hétfőn lejátszotta első felkészülési mérkőzését.

Gróf András

Az újvárosiak a megújult játékos kerettel az ELTE-BEAC csapata ellen léptek pályára a Campus Arénában. A meccs a hazai együttes 6-2-es győzelmével zárult. A találkozót követően a dunaújvárosi együttes vezetőedzője, Fehér Zsolt értékelte a látottakat.

- Úgy gondolom, hogy a srácok mindent kiadtak magukból a mai napon. Tudtuk gyakorolni a tavaly már jól elsajátított elemeket. Fontos volt, hogy azok a fiatalok is pályára léphettek, akik eddig kevesebbet játszottak, és mellettük a frissen igazoltak is lehetőséghez jutottak. Nagyon meg vagyok elégedve velük, mert nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe. Ma nem az volt a legfontosabb, hogy a figurák jól jöjjenek, hanem az, hogy a játékosaim dolgozzanak, fussák ki magukat. Nyilván szerettem volna minél többet viszontlátni az elmúlt heti gyakorlásból.

Fehér Zsolt vezetőedző intelmeit Schrancz Balázs (b) és Fridrich Dávid (j) hallgatja a szünetben Fotó: Amatőr felvétel

Az ellenfél vezetőedzője Somogyi Gábor sem szomorkodott igazán az összecsapást követően.

- A felkészülésünknek ez volt az első állomása. Azt kértem a fiúktól, hogy próbálják megvalósítani az elmúlt héten gyakoroltakat. Próbáltuk biztos védekezésünkből gyorsan befejezni a támadásainkat. Fegyelmezett játékot kértem, minél kevesebb eladott labdával és a könnyű kapott gólok elkerülésével. A tavalyi ezüstérmes ellen úgy érzem becsülettel helytálltunk.

Nagy kedvvel játszott, és góllal tért vissza az újvárosi gárdába Fekete Róbert.

- Nagyon vártam már a visszatérésemet. Mindenképpen olyan csapatot kerestem Ausztriában, amelynél csak 3-4 napot kell kint töltenem, hogy vissza tudjak térni a csapathoz, mert nagyon hiányoztak, ahogy a futsal is. Ez volt az első mérkőzésünk, edzés jelleggel, különösebb felelősség nélkül játszhattunk. Úgy gondolom, hogy a csapat jól teljesített, amit a mester kért megcsináltuk, de leszünk ettől még jobb erőben, és jobb formában is. Nagyon jó eredményt értünk el az előző szezonba, amit megpróbáljuk megismételni. Azt nem mondom, hogy túlteljesítjük, mert azt mindenki tudja, hogy a Győr kimagaslik ebből a mezőnyből.

Az újvárosiak a következő felkészülési mérkőzésünket a Dunaújváros Sportcsarnok nagytermében szerdán 20 órai kezdettel BME ellen játsszák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!