Sport

2016.08.12. 17:15

A kanizsai Molnár Flóra 25. lett a riói olimpián 50 m gyorson

Pénteken mutatkozott be a riói olimpián Molnár Flóra, a kanizsai Dél-zalai Vízmű SE úszója, aki a női 50 méteres gyorsúszásban egyedül képviselte a magyar színeket.

Kerkai Attila

A kanizsai kiválóság egyéni legjobbjától (24,95)  alig elmaradva, 25.07 másodperces időeredménnyel a rendkívül erős mezőnyben a  25. helyen végzett. Noha nem jutott a középdöntőbe a 18 esztendős úszó, semmiféle elmarasztalás nem érheti. Sőt...

Molnár Flóra érkezik az 50 méteres gyorsúszás pénteki előfutamára a riói olimpián Fotó: MTI/Kovács Tamás

Molnár Flóra péntek  kora esti úszását követően beszéltünk edzőjével, Polgár Sándorral, akinek szavai azt erősítették meg: tanítványa helyt állt és fejlődése  megkérdőjelezhetetlen.

– Az eleje fantasztikus volt  innen a távolból is, hiszen Flóra 25 méterig ott volt futamában az élbolyban – mondta Polgár Sándor, aki megvilágította annak hátterét is, hogy milyen folyamatok zajlanak egy négyéves olimpiai ciklusban a sportágon belül.  – Az utolsó öt méteren talán kissé szétesett a mozgása, de ezt majd még vissza kell néznem. Nagyon erős a mezőny, ezt ki kell hangsúlyozni. Például,  a kiküldetési A-szint (25,28)  négy évvel ezelőtt Londonban középdöntőt ért.  Ennél Flóra  lényegesen jobb eredménnyel (24,95) jutott ki Rióba, de ez is mutatja, hogy milyen fejlődés zajlik a sportágban, és ezen belül is az 50 méteres számban. Alapgyorsasága megvan, ezt ma is láttuk és tavalyi legjobbjához képest  az idén öt tized  másodperccel  jobb eredménye van, ez is bezsédes. Ne feledjük, ötven méteren, ami  szintén nem elhanyagolható szempont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!