Életmód

2016.08.15. 14:10

Tusfürdő: szokások és praktikák

Fontos az illat, a hatékonyság és az összetétel. Zuhanyszeánsz: erre figyeljünk nyáron tusolás során!

Napló-információ

A legfontosabb tusfürdő- vásárlási szempont a magyar nők számára az adott termék illata, utána következik a hatékonyság, majd a hidratálóképesség - derül ki egy német kozmetikai márka és egy piackutató friss reprezentatív felméréséből. Itt van néhány tusolási praktika is, amelyek segítenek felfrissülni a forró nyári napokon.

A magyar nők döntő többsége, 91 százaléka számára az illat az elsődleges döntési szempont, amikor tusfürdőt vásárolnak - derül ki a német kozmetikai márka és a piackutató által végzett reprezentatív kutatás eredményeiből. Ezt követi a fontossági sorrendben az adott termék hatékonysága, ez 86 százalék számára volt döntő tényező. Harmadik-negyedik helyen pedig a bőrtápláló (83 százalék), illetve a frissítő hatást (79 százalék) emelték ki a hölgyek.

A nőknek fontos, hogy a tusfürdő illatos legyen, illetve jól hidratáljon. Fotó: www.shutterstock.com

A válaszadók több mint fele (68 százalék) nagyon fontosnak tartja a tusfürdő kiválasztásánál, hogy az mentes legyen a vitatott összetevőktől, így az ásványi olajtól, szilikontól, parabéntől, mesterséges színezékektől. Érdekesség, hogy a magyar nők 28 százaléka kifejezetten a vegán, azaz állati összetevőktől mentes termékeket keresi a drogériák polcain. Ez a szám valószínűleg jócskán magasabb, mint a vegán életmódot követők aránya a lakosságon belül.

Akár a hosszas fürdőzés szerelmese vagy és saját kidolgozott rituáléd van az eseményre, akár csak szükséges napi rutinként éled meg a zuhanyzást, a nyári szezonban mindenféleképpen a felfrissülés egyik legjobb módja, ha belépsz a zuhany alá. A német kozmetikai márka összegyűjtötte azokat a rituálékat, amelyek segítenek egészségesen felfrissülni a forró nyári napokon!

1. Hidegen jobb! A forró zuhany helyett sokkal jobban esik ilyenkor egy hűvös tusolás, akár naponta többször is. Amellett, hogy felfrissít, feszesíti a bőrt, segít a súlyvesztésben, és lehetővé teszi, hogy a bőr több tápanyagot tudjon magába fogadni.

A nők legfőbb szempontjai tusfürdő vásárlása esetén Fotó: www.goodwillcom.hu

2. Esti zuhany a jobb alvásért. Kutatók bebizonyították, hogy jobban alszunk, ha a testhőmérsékletünk alacsonyabb. Ezt télen könnyebb elérni, nyáron pedig egy alvás előtti hűsítő zuhannyal érhetjük el az ideális hőmérsékletet. Sokat segíthet az is, ha nem törlöd teljesen szárazra a tested, hanem hagyod magától megszáradni.

3. Semleges, frissítő illat. A nagy nyári melegben ne nehéz, édes illatokat válasszunk! Sokkal frissítőbb a hatása
egy olyan terméknek, amelynek citrusos vagy semleges illata van. Jó választás lehet például a vízililiom-illatú tusfürdő, amely természetes vízililiom-tartalmának köszönhetően egyszerre hidratálja és táplálja bőrünket, illetve segíti annak természetes működését, enyhe illata pedig nyárra is kiváló.

4. Le az elhalt hámsejtekkel! Bőrtípustól függően használj bőrradírozó terméket: a száraz bőrnek heti 1-2 alkalom elég, a zsírosabbnak pedig heti 2-3 alkalomra is szüksége lehet. Ezzel nemcsak megfiatalíthatod a bőröd, de mérsékelheted a nap okozta károkat, és puhábbá, élettel telivé varázsolhatod azt.

5. Külön figyelem a lábaknak. Nyáron többször kerül le rólunk a zárt cipő, a lábápolásra tehát mindennap időt kell szánni. Legalább annyira, hogy a zuhany alatt megszabadulunk a bőrkeményedésektől, ezután pedig egy zsírosabb krémmel puhítjuk a bőrt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!