Sport

2016.08.16. 18:01

Torghelle büntette a Vidi tétlenségét - A Videoton nem találta a szervezett MTK ellenszerét Újvárosban

Dunaújváros – Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 6. fordulójában Dunaújvárosban, az MTK ideiglenes otthonában vendégeskedett a Videoton FC. Nem sok sikerrel.

Ferencz Balázs

Melengető napfénybe burkolózott a Dunaújvárosi Stadion, mégis kisebb letargiában szállingóztak a nézők az MTK Budapest és a Videoton FC haknijára. A magyar vízilabda válogatott épphogy kiesett a riói olimpia negyeddöntőjében, a fehérvári labdarúgók máris aktív mozgással igyekeztek feledtetni a pólós kudarcot, de a stadionfelújítás miatt bajnoki meccseit Dunaújvárosban játszó MTK játékosai már a kezdés előtt 50 perccel ismerkedtek a játéktérrel.

Egymással nem sokat pepecseltek a felek, nem rontottak ugyan egymásnak a csapatok, szervezetten próbáltak felfejlődni a kapuk elé. Az első lövést az eddigi öt forduló alatt mindössze két pontot szerző kék-fehérek eresztették meg, a 6. percben Korozmán húzott el a bal oldalon, visszagurított Torghelle elé, aki 17 méterről egyből kapura küldte a labdát, de Kovácsik jól helyezkedett, biztos kézzel fogta a lövést. A válasz néhány percet váratott magára. Lazovics indult meg a saját térfeléről, egyedül végig tudta vinni a kontrát, majd 14 méterről ballal lőtt, Hegedüs vetődve fogta a labdát. Kiegyenlített volt a játék, bár a Videoton valamivel többet birtokolta a labdát. Henning Berg most is a középpályán szerepeltette Juhász Rolandot, aki eleinte magabiztosan mozgott a védők előtt is, mégsem volt átjátszhatatlan a hátsó alakzat. A 20. perc hozta az első félidő legnagyobb helyzetét: Hrepka harcolt meg egy labdáért a bal oldalon, tisztára játszotta magát, majd éles szögből jobbal, hét méterről tüzelt, a visszasprintelő Lang Ádám azonban hatalmasat mentett a gólvonalról. Felpörgött az addig altató MTK, egy perccel később megint Hrepka került helyzetbe, lövését azonban a mezőnybe ütötte Kovácsik, Kanta ismétlésébe pedig Vinícius vetődött bele. A fehérváriak rendületlenül próbálkoztak, főleg a jobb szélen erőltették a támadásvezetést, mert középen nagyon betömörültek a koncentráltan futballozó „hazaiak". A félidő derekán egy szabadrúgás nyomán került a Vidi tizenhatosán belülre a labda, ahonnan Vinícius nem tudta elrúgni, így Torghelle veszélyeztethetett. A Videoton támadásai ekkor nem riogatták különösen az MTK kapuvédőjét, holott a fehérváriak az utóbbi időben többször is ötöt hintettek a fővárosiak hálójába...

Lógó orral hagyhatták el a dunaújvárosi pályát a Videoton futballistái, nyerni tudott az MTK Fotó: Zsedrovics Enikő

Henning Berg érezte is, hogy váltania kell. A szünetben Kovács István, majd nem sokkal később Feczesin Róbert szállt játékba, s valamivel lendületesebbé vált az offenzíva, de hatékonysága nem változott. A kinyíló fehérvári védelmen egyre többször talált rést az MTK. A 60. percben Hrepka léphetett ki egy remek indítás után, 17 méterről senkitől sem zavartatva jobbal a jobb sarok felé próbált helyezni, de Kovácsik bravúros vetődéssel hárított. Négy minutummal később már büntetett a pályaválasztó. Jobb oldalról érkezett Poór beadása, Torghelle pedig teljesen üresen, talpról bólinthatott 8 méterről a bal sarokba, 1-0. A fehérvári tréner Barczit is pályára küldte, de a vendégek továbbra is tanácstalanul terelgették a lasztit. Gyötrelmesen peregtek a percek a dunaújvárosi estén, a bajnoki ezüstérmes képtelen volt előbújni saját árnyékából. A 90. percben menekülhetett volna meg a Vidi, Nego beadása után Feczesin fejelt 11 méterről, éppen Hegedüs ölébe. Az MTK tartalékos csapattal szerezte meg idei első győzelmét a bajnokságban. A fehérvári szurkolók a vereség ellenére is tapssal búcsúztak, pedig a játék sótlan volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!