Kultúra

2016.08.17. 16:00

Nyitott szemmel - Somogyi Márk kiállítása

Nyitott szemmel nyílik kiállítása Somogyi Márk fotóművésznek a Laczkó Dezső Múzeumban augusztus 20-án.

Balla Emőke

Somogyi Márk fotóművész és grafikustervező Veszprém megyében, Salföldön él és alkot. Hosszú svájci tartózkodás után költözött vissza Magyarországra és telepedett le a Káli-medencében. A Balaton-felvidék csodálatos világa nagy hatással volt életére és művészetére. A fotóművészeten keresztül megmutatja világunk valóságát, egyszerre tár elénk egy valós és egy szürrealista világot.

Fotóival a környezetünkben és bennünk rejlő csodákra, értékekre kívánja felhívni a figyelmet.A veszprémi kiállítás négy nagyobb tematika köré épül. A Mintatermészet című sorozat olyan természetfotókból áll, melyek tükrözik Somogyi Márk művészetének két legfontosabb jellemzőjét: a természet iránti tisztelet, a természet csodáinak tudatos megmentésére való törekvést. A második témakör legfrissebb műveiből válogat: kínai fotósorozatából egy százéves kínai teaház világába tekinthetünk be.

A Szépséges borászat című sorozat darabjai Somogyi Márk művészi, reklámfotós és grafikustervezői tevékenységeit képviselik. Az Ingókövek című sorozat igazi kuriózum: fekete-fehérben jelennek meg az absztrakt kompozíciók. Az augusztus 20-án 14 órakor a múzeumban nyíló kiállítást Gopcsa Katalin művészettörténész nyitja meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!