Haladás

2016.08.22. 18:50

Bronzérmes az Illés Akadémia-Haladás U19

Zágráb - Kilenc csapat közül a harmadik helyen végzett az Illés Akadémia-Haladás U19-es csapata a horvát fővárosban rendezett rangos nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornán.

Pum András

A zágrábi tornán a legerősebb horvát U19-es gárdák mellett egyedüli külföldiként az Illés Akadémia-Haladás vett részt. A kétnapos viadalon a csapatokat három hármas csoportba osztották - a meccsek 70 percig tartottak. A Csordás Csaba-Márkus Gábor irányította Illés Akadémia-Haladás a Lokomotiv Zagreb ellen 4-0-ra, a Slaven Belupo ellen 3-1-re nyert. Így tehát a vasiak csoportjukból az első helyen mentek tovább. A legjobb négy közé a három csoportelső és a legjobb második jutott.

A gólkirály Dombi Gergő Fotó: Illés Akadémia-Haladás

Az Illés Akadémia-Haladás az elődöntőben a horvát Dinamo Zagreb ellen 5-0-ra kapott ki az erősen lejtő hazai pályán. A bronzmeccsen aztán bebizonyították a vasiak, hogy az elődöntő csak kisiklás volt: 4-0-ra verték a Slaven Belupo együttesét, így harmadik helyen zártak. A torna gólkirálya - holtversenyben - négy találattal Dombi Gergő lett. A viadalt a Dinamo Zagreb nyerte.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!