Sport

2016.08.24. 18:22

Könnyedén nyert a Veszprém

Már a mérkőzés elején szimpatikussá vált mindenki számára a komlói csapat.

Piltman-Horváth Barbara

Nem csak a játékosok játszottak alázattal, de nem megrettenve, de a szurkolók is kitettek magukért. Ugyan nem voltak sokan, egészen pontosan 22-en, mégis buzdításuk jóval hangosabb volt az ezer veszprémi szimpatizánsénál. A mérkőzés előtt pedig még egy molinót is kifeszítettek, „Rió2016: Köszönjük bajnokaink!" felirattal. Annak ellenére sem hagyott alább a lelkesedésük, hogy a meccs elején sok indításgólt kaptak, Sulicot rendre megtalálták a csapattársak, ő pedig többségében nem hagyta ki a helyzetet. A vendégek azonban nem adták fel, a kezdeti támadásbeli nehézséget gyorsan pótolták és a 12. percig egál közelében voltak (5:5). A Telekom Veszprém azonban egy gyors hármassal ellépett, amire csak egy gól volt a válasz, majd a 25. percben már a tízet számolta a közönség, a félidőre 18:8-cal fordultak.

 

A második játékrészben aztán már teljesen felborult a pálya, a hazaiak gáláztak, míg a vendégek elvétve találtak gólokat. Javier Sabaté a hétemberes támadást is bevetette, pontosítani kell még a jövőben a passzokat ebben a formációban. A mérkőzést 39:17-re nyerték a hazaiak.

Veszprém-Komló 39:17 (18:8)

Veszprém: ALILOVIC – GAJIC 5(1) , SULIC 8, Nagy L. 4, Schuch 2, Terzic, Chema Rodriguez. Csere: Borbély (kapus), Gulyás 4, Ilics 2(1), Ugalde 2, Ancsin 3, Füzi 1(1), Fekete 2, Lékai 5, Ligetvári 1.Edző: Javier Sabate. Komló:Selymes – BUJTÁR 6 (2), Kékesi 1, Szöllősi 1, Nagy Z., Jerkovic 1, Markovic 3. Csere: Granic (kapus) Szögi 1, Marcsek 1, Sunajko, Wéber, Pethő 3, Pazin, Márton. Edző: Kilvinger Bálint. Veszprém, 1100 néző. V: Buza B., Cseszregi B.Kiállítások: 4 perc ill. 8 perc Hétméteresek: 3/3 ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG:

Javier Sabaté : Sportszerűen játszottak a komlóiak, két héttel ezelőtt kezdték a felkészülést, nem ez a különbség a két csapat között. Komoly mérkőzést játszottunk az első félidőben jó volt a komló kapusa. Próbáltunk más szisztémákat játszani, Chemát és Lékait is beépíteni a védekezésbe. Az új játékosok egyre jobban beilleszkednek. Nagyon keményen dolgoznak a fiatalok, élnek a lehetőségekkel.

Ancsin Gábor: Jól érzem magam Veszprémben, kemény munkát végzünk. Még a felkészülés elején vagyunk, a hosszú távú célok még messze vannak. Nagyon motivált vagyok, minden edzést nagyon várok, szeretnék beilleszkedni a csapatba. Ma próbáltunk mindent megcsinálni, amit a mester kért tőlünk, komolyan vettük a mérkőzést. Voltak hibáink, de visszanézzük, és majd javítjuk azokat.

Kilvinger Bálint: Kaptunk egy kis ízelőt, hogy mi a kézilabda csúcsa. Kicsit vérszegények voltunk, nem tudtunk átlendülni. Dolgozuink tovább, igyekszünk tanulni, hazai pályán kiszolgálni a közönséget

Selymes Attila: 10 percig partnerek voltunk, aztán kaptunk 9 gólt és hiába próbáltuk tartani, 20 gólos lett a különbség. Hazai pályán a Cegléd ellen szeretnénk majd nyerni, köszönjük a szurkolóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!