Sport

2016.08.24. 16:45

Ismeretlen utakon is magabiztosan tekertek

Veszprém - Egy második, illetve egy hetedik helyezésnek örülhettek a veszprémi BMX-esek a pályakerékpárosok országos bajnokságán.

Heffler Péter

A Veszprémi Spartacus SE két BMX-es versenyzője, Szoboszlai Patrik és Borbély Ferenc Benedek is részt vett a közelmúltban rendezett országos pályakerékpáros-bajnokságon, és igen jól szerepeltek az új szakágban.

Borbély Ferenc Benedek a második helyig tekert fel
Fotó: Veszprémi Spartacus SE

Az ismeretlen utakra tévedés nem véletlen, ugyanis a Magyar Kerékpáros Szövetség BMX szakágának utánpótlásprogramja tartalmazza, hogy az utánpótláskorú BMX-versenyzők kipróbálják a pályakerékpározás alapjait is. Ha pedig már ott voltak, Szoboszlai Patrik révén a felnőtt elit mezőny egy kilométeres versenyszámában egy hetedik, Borbély Ferenc Benedeknek köszönhetően pedig az U-11-es korosztályban egy második helyezéssel öregbítették klubjuk hírnevét.

A Veszprémi Spartacus SE szeptember 10-11-én már a BMX-eseknek szervez rangos versenyt a megyeszékhelyen, ahol hat nemzet - köztük szlovák, cseh, osztrák, lengyel - kerékpárosainak részvételével rendezik meg az országos bajnokságot a Görgey Artúr utcai pályán. Összesen tíz kategóriában várják a versenyzőket, és Borbély Ferenc, a Veszprémi Spartacus SE elnökének tájékoztatása szerint több mint száz bringás részvételére számítanak.

Címkék#bmx

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!