Sport

2016.08.24. 19:40

Keserédes csata után - A magyar kispályás válogatott vereséggel zárta csoportját az EB-n

Székesfehérvár - Elvesztette a magyar válogatott Szerbia ellen a veretlenségét a székesfehérvári kispályás EB-n.

Káldor András

Magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a kispályás magyar labdarúgó válogatott a székesfehérvári Európa az A csoportjában, a második mérkőzésén. A Törökország elleni összecsapáson ismét teltház előtt léphettek pályára a nemzeti együttes tagjai, akik sziporkázó játékkal tettek óriási lépést a továbbjutás felé. A csapatban feloldódott a kezdeti görcs, és megilletődöttség, a siker egyik fő letéteményese, pedig Horváth Zsolt volt, aki nemcsak a nyitó góllal járult hozzá a győzelemhez, hanem ragyogó teljesítményt is nyújtott. Mindenesetre a civilben pénzügyi vezetőként tevékenykedő játékos számára különösen fontos ez a torna, hiszen tapasztalt, rutinos labdarúgóként nemcsak szűkebb pátriájában, Fehérváron mutathatta meg tudását, hanem teljesült az álma, és nemzetközi porondon is letette a névjegyét.

- A legfontosabb számomra az a hangulat, amelyben játszhattunk a két és félezer néző előtt. Sokan, sok helyen fociztunk már, de ilyen szurkolásban még nem volt részünk. Fantasztikus élmény ez az egész csapat számára! Leírhatatlan érzés volt betalálni, fehérváriként egy Európa bajnokságon, de azt hiszem ez látszott is a gólörömömön. Még este, amikor becsuktam a szemem ez volt előttem! Nem lesz könnyű a szerbek ellen, ahogy az első két találkozó sem volt az. A szerbek a túlélésért küzdenek, biztos meg fognak mindent tenni a továbbjutásért. Sajnos, mint később kiderült, igaza lett!

Varga Csaba (piros) a magyar válogatott egyetlen gólját szerezte, a képen nagy harcban van a labdáért Vladimir Jovanoviccsal
Fotó: Koppán Viktor

Egy biztos, a fociláz keddhez képest is fokozódott, és tovább íródott a torna sikertörténete. Akárcsak az előző napon, most is özönlöttek a szurkolók a Masterplast Arénába. Ritka, de szerencsére eljutottunk odáig, hogy honi labdarúgó meccsen órákkal a mérkőzés kezdete előtt már próbálták a szurkolók a legjobb helyeket elfoglalni. A Selyem utca lakóit nagy valószínűséggel sokan irigyelhették ezen a délutánon, nekik elég volt csak kinyitni az ablakokat Az éjjel soha nem érhet véget! - zúgott a hangszórókból a franciaországi Eb-óta jól ismert Soho Party dal, valamint lelátóról a Ria, ria Hungária! buzdítás. Profi szurkolók is erősítették a hangulatot, a Videoton drukkerei, a Red Blue Devils csoport is képviseltette magát.

A szerbek mentalitását ismerve kemény játékra lehetett számítani, de ezt az erőteljes védekezést éppen a magyar csapattól láttuk, már az első percekben tekintélyt parancsoló belépőkkel hívták fel magukra a figyelmet. Türelmesen játszott válogatottunk, a 13. percben aztán nem sok hiányzott a vezetésünkhöz, Somogyi Szabolcs ragyogó passzát Varga Csaba sarokkal továbbította kapura, és csak a jobb kapufa mentette meg a szerbeket a góltól. Majd Sikur Lajos Milos Risztanovics nagy bombáját tolta ki az oldalvonalon túlra, mintegy bizonyítva, hogy társaihoz hasonlóan ő is jó formában van.

A 31. percben jött a hidegzuhany, egy ártalmatlannak tűnő akcióból Nemanja Gvozdenovic vette be Sikur kapuját - így először voltunk hátrányban az Eb-n. Zúgott a Magyarok, magyarok!, és megtört a jég a 38. percben Nagy Attila csúsztatott fejese után Varga Cs. ollózott remek mozdulattal Aleksandar Nikolics kapujába. Ezután a hosszabbításban egy rendkívül szerencsétlen, elkerülhető gólt rúgott Szerbia, ketten is elrúghatták volna a labdát, de jött Risztanovics, és senkitől sem zavartatva betalált. 1-2. Így a csoport végeredménye,így a továbbjutás kérdése a késő este kezdődő szlovén-török meccsen dőlt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!