Sport

2016.08.25. 19:10

Jól szolgálta a felkészülést

Dunaújváros - Hazaérkezett a csehországi Ceske Bodujovice-ben megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyéről a magyar fiú röplabda ifjúsági válogatott.

Gróf András

A mieink Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Finnország korosztályos csapataival mérkőztek meg. Ez a torna volt az első igazi erőfelmérője ennek a korosztálynak. A lengyelek minden tekintetben kiemelkedtek a mezőnyből, de a cseh és a szlovák röplabdázást is a folyamatos fejlődés jellemzi.

A magyar és a finn ifjúsági válogatott az ORV előtt Dunaújvárosban is összemérte az erejét Fotó: Zsedrovits Enikő

A tapasztalatokról Tomanóczy Tibor szövetségi kapitányt kérdeztük.

- A finnek ellen egy igazán nagyszerű mérkőzésen szenvedtünk 3:2-es vereséget, majd egy nálunk gyengébb képességű szlovák válogatottól ugyanilyen arányban kaptunk ki. A lengyelek ellen jól tartottuk magunkat, meg volt a lehetőségünk a szett nyerésre, de az kicsúszott a kezünkből. A záró napon délelőtt a csehek B csapatával mérkőztünk, akiket sikerült legyőznünk, majd délután az A válogatottjukkal találkoztunk, akiktől sajnos kikaptunk. Itt azonban mentségünkre szolgál, hogy nekik aznap ez volt az egyetlen meccsük, így sokkal pihentebbek voltak. Összességében nem tűnik rossznak, hogy ebben a mezőnyben öt pontot gyűjtöttünk, de azért van bennem hiányérzet, hiszen a fiúk teljesítménye nem volt egyenletes. Az ORV nagyban szolgálta a felkészülésünket, mivel olyan sorozatterhelést kaptunk, amilyenek a következő nemzetközi tornákon várnak majd ránk. A látottak alapján bőven lesz mit dolgoznunk. A dunaújvárosiak közül Flachner Dániel és Móró Ákos hullámzó teljesítményt nyújtott. Hartyányi Gergőt azonban dicséret illeti, hiszen minden összecsapáson megfelelő szinten játszott.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!