Szombathely

2016.08.26. 13:54

Katonának is jelentkezhet a karneválon! - Toborzópont nyílt Szombathelyen

Szombathely - Dr. Puskás Tivadar polgármester és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő nyitotta meg a Magyar Honvédség toborzópontját pénteken délelőtt az Aréna utca 8. szám alatti épület udvarán, ahol a leendő szerződéses katonák és az önkéntes tartalékosok jelentkezését várják.

Szombathelyi Médiaközpont

A toborzóponton az érdeklődők részletes tájékoztatást kaphatnak a honvédség által kínált lehetőségekről, tájékoztató anyagok, könyvek közül válogathatnak, és akár lövészetben is kipróbálhatják magukat. A Magyar Tartalékosok Szövetségének Vas megyei szervezete pedig a már leszerelt katonaviselteket várja ugyanitt azért, hogy csatlakozzanak a tartalékos katonai közösséghez.

Akiknek szerencséjük van, azok akár a katonai életük egyik fontos relikviáját is megtalálhatják a toborzópont melletti épületben lévő, Szombathely katonatörténetét bemutató tárlathoz kapcsolódva megnyílt ideiglenes kiállításon, ahol a molnaszecsődi Holtai Attila leszerelőzászlókból álló gyűjteménye látható. A sorkatonai szolgálat idején ugyanis szokás volt, hogy a leszerelők az oly nagyon várt nap emlékére elkészítették zászlajukat, amelyeket különböző rajzokkal, szövegekkel, dekoráltak ki, és aláírásukkal is ellátták.

A honvédségi toborzópontra a karnevál ideje alatt várják az érdeklődőket, és ekkor tekinthető meg a leszerelők zászlaiból összeállított kiállítás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!