Sport

2016.08.26. 15:23

Mozgásba lendült a Körmend

Körmend - Szombaton az Oroszlány vendégeként játszik edzőmeccset az Egis Körmend NB I-es kosárcsapata - aztán utazik Horvátországba. Nem kell selejtezőt játszani a Sopron ellen. Elkészült a Mogyorósy emléktorna programja.

Németh Zsolt

Pénteken Oroszlányba utazott az Egis Körmend, este egy edzés jellegű, nem nyilvános mérkőzésen már pályára is lépett a házigazda ellen. Szombaton újabb, ezúttal már nyilvános mérkőzés vár a körmendiekre az újonnan épült oroszlányi Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok ünnepélyes megnyitóján: a piros-feketék 16.30-as kezdéssel meccselnek az OSE Lions NB I/B-s gárdájával. A felkészülési találkozó a 15 órakor kezdődő, színvonalasnak ígérkező ünnepi rendezvény egyik programja lesz.

Fotó: Unger Tamás

A következő héten Horvátországba utazik a Körmend, ahol három nap alatt három felkészülési mérkőzést játszik. Kettőt a KK Spilt, egyet pedig Luka Katura korábbi együttese, a Jolly Sibenik ellen. Teo Csizmics vezetőedző jelezte, erre a turnéra azért van szükség, mert így sikerült találni olyan együtteseket, amelyeknek a kerete hasonló ideje dolgozik együtt, mint a körmendi csapaté.

Megérkezett a hivatalos értesítés Körmendre arról, hogy biztosan legalább hat nemzetközi mérkőzés vár csapatra, ugyanis nem kell megrendezni a korábban meghirdetett Sopron KC elleni FIBA Europe Cup selejtezős párharcot. A biztos csoporttagságért a klubvezetés komoly háttérmunkát végzett az elmúlt napokban - amiben partnernek bizonyult a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége. Az Egis Körmend a FIBA Europe Cup B jelű csoportjába kapott besorolást a francia BCM Gravelines Dunkerque és a belga Hubo Limburg United mellé. Negyedikként biztosan egy korábbi kupaellenfelét kapja a csapat, ugyanis a holland Donar Groningen és az észt Tartu Ülikool/Rock Bajnokok Ligája-párharc vesztese sorol majd be ebbe a csoportba. Mindkét együttes ellen játszott már a Körmend.

Véglegessé vált a már 11. alkalommal kiírt Mogyorósy Szilárd emléktorna programja. A felkészülési tornának szeptember 16-17-én ad otthont a városi sportcsarnok. A házigazda mellett az osztrák ECE Bulls Kapfenberg, a szlovák BC Prievidza és a horvát KK Split lép pályára. Pénteken Prievidza-Split (17.00) és Körmend-Kapfenberg (19.30) elődöntőket rendeznek. Majd szombaton a két vesztes a bronzmeccsen (17.00), a két győztes a fináléban (19.30) csap össze.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!