Sport

2016.08.26. 17:20

A vb is reális elképzelés

Nagykanizsa - Az augusztus elején a dél-zalai városban rendezett Naviga M-szekciós, vagyis motoros hajtású hajómodellező Európa-bajnokság zárultával derült ki, hogy a város jövőre akár világbajnokságot is rendezhet. Arra voltunk kíváncsiak, vajon erre mennyi esély van.

Kühne László

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott végül hat ezüst és négy bronzérmet könyvelhetett el, a rendezők, melyben a kanizsaiak is benne foglaltatnak, pedig egy rejtett ellenőrzést... A kontinensviadal ideje alatt ugyanis egy - természetéből fakadóan, ahogy az ilyen esetekben szokás: rejtett - Naviga-ellenőrzés is befutott. Úgy lehet ezt elképzelni, mintha valamifajta próbavásárlásról beszélnénk, vagyis a végén szólnak, hogy felmérés történt.

- Senki nem tudott róla, egyszer csak jeleztek, hogy akkor most alá kellene írni a papírokat - mesélt a részletekről Lekszikov Zsolt, a Canissa Modellező Sportegyesület elnöke. - A lehetséges 100 pontból kilencvenhetet szereztünk meg. Csak érzékeltetésképpen: a legutóbbi lengyel rendezésű világbajnokság 67-et kapott. Ebből fakadóan aztán elkönyvelhettünk egy, a vb-rendezésére vonatkozó felkérést a szövetség részéről.

Nagykanizsán minden szinte tökéletes volt, nem csoda, hogy újabb nagy feladatot ajánlottak
Fotó: Szakony Attila

- Mennyivel lenne nagyobb volumenű egy világbajnokság?

- Húsz országgal mindenképpen számolnunk kellene, ebben például benne lennének a belgák és franciák is 80-100 versenyzővel, illetve három nappal jelentene többet a program.

- Korábban kitért rá, így kanizsai szempontból is lényeges: a világbajnokság megkövetelné a versenyzés és szervezés különválasztást?

- Be kell látnunk, igen, ezt muszáj lenne meglépnünk. Néhányunknak egyszerre több feladatra koncentrálnia egyszerűen nem érdemes. Ha túlvállalja magát az ember, az csak valamelyik rész rovására megy.

- Milyen egyéb feltételeknek kellene megfelelni?

- Először is ugyanígy augusztusi időpontban lenne a jövő évi rendezvény. Tulajdonképpen mindenünk adott, néhány technikai felszerelés és kísérőeszköz kell, hogy hosszabb ideig rendelkezésünkre álljon. No meg, az anyagi források legyenek meg.

- Mikorra kell választ adni a szövetség felé?

- November közepére, legkésőbb december elejére mindenképpen tudnia kell a nemzetközi irányító testületnek, hogy elvállaljuk-e a 2017-es világbajnokság megrendezését Nagykanizsán.

Címkék#modellezés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!