f1

2016.08.27. 10:08

Räikkönen boldog lenne, ha 2009 után végre ismét futamot nyerne a Ferrarival

A Ferrari finn világbajnokát a Maranellóban eszközölt változtatásokról kérdezték.

Horváth Dániel

Fotó: Scuderia Ferrari

Néhány hete hivatalosan is bejelentették, amit már egy ideje sejteni lehetett: a Ferrarihoz megváltóként érkező James Allison távozik Maranellóból, méghozzá azonnali hatállyal, közös megegyezéssel.

„A szezon közben végzett cserék néha működnek, néha nem. Azonban ha az egész képet nézzük, akkor rendben lesznek a dolgok. Rengeteg nagyszerű emberünk van, de időbe telik mire mindenki a megfelelő pozícióba kerül.”

„A jelenlegi embereink már régóta a csapatnál dolgoznak, pontosan tudják hogyan működnek a dolgok. Teljesen megbízok a munkájukban. Ha jelenleg nem ott tartunk, ahol szeretnénk, az nem azért van, mert nincsenek jó embereink. Keményebben kell dolgoznunk, és minden remek lesz. Ez persze időt igényel.”

„Természetesen boldog lennénk, ha nyerni tudnánk, amilyen hamar csak lehetséges. Mindig próbálunk javítani a dolgokon, főleg ott, ahol nem vagyunk túl erősek. Ugyanaz a helyzet, mint néhány versennyel ezelőtt.”

„A szünet nem változtatja meg a dolgokat. Tudjuk hol kell fejlődnünk, de ez nem fog egy nap alatt megtörténni. A többi csapat sem pihen. Ami boldoggá tudná tenni, az a győzelem” – mondta Kimi Räikkönen, aki utoljára Ferrarival még 2009-ben, a Belga Nagydíjon tudott nyerni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!