Sport

2016.08.28. 19:45

Harcos játék gól nélkül, de ponttal - A ZTE FC újabb idegenbeli meccsén ikszelt

Balmazújváros - A labdarúgó NB II 7. fordulójában a ZTE FC együttese az éllovashoz látogatott. A harcos és küzdelmes, de a nagy helyzeteket nélkülöző mérkőzésen nem született gól.

Kerkai Attila

Az első helyezett fogadta a tizenkettediket, ami alapesetben országos egyes , csakhogy... Ahogy Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője is megjegyezte a találkozó előtt, a kép csalóka. Nekik áramszünet miatt félbeszakadt a szerdai, Cegléd elleni találkozójuk, s ha maradt volna a pályán kialakult eredmény (a ZTE vezetett a szünetben), akkor most minimum harmadikként érkeztek volna. A pályán nem lehetett ott Daru Bence, az NB II-es gólkirály, akinek most pihenőt parancsolt sérülése. A ZTE FC - ahogy ígérték - bátran kezdett, a 7. percben Szakály 12 méterről félfordulattal lőtt, de a kapus védett. A jó kezdés után viszont inkább a hazaiak percei jöttek, nagy helyzet ugyan nem alakult ki Szappanos kapuja előtt, de egyre több támadást vezetett a házigazda. Tartós fölényről szó sem lehetett, hiszen a ZTE ezt követően újra támadóbb futballal rukkolt ki. A szünet előtt a 42. percben hazai oldalon Kovács közeli fejese alig ment fölé, pedig ez lehetőség volt. A félidőt Babati szabadrúgása zárta, amit a hazai kapus a léc alól ütött ki.

Szappanos Péter kapusnak többször kellett jókor közbeavatkoznia a vasárnapi találkozón, így például a legvégén is Fotó: Pezzetta Umberto

A második félidőt valamivel határozottabban kezdte a Balmazújváros, nem mintha a ZTE FC ne lett volna aktív. Ami viszont hiányzott, az Daru fizikuma, ami főleg a kapu elé érkező labdáknál volt érezhető. Az 58. percben Kovács a bal oldalon kapott labdát, jól tekert középre, Fekete 6 méterről fejelt, de Szappanos a léc alól kiütötte a labdát. Ez nagy helyzet volt és Csató Sándor az első cseréjére szánta el magát. Behozta Bedi Bencét, hiszen elkelt a nagyobb stabilitás a középpályán, majd nem sokkal később Bailo Dávidot is csatasorba küldte a ZTE FC szakvezetője. Nyílt volt a mérkőzés, s tény: sokszor csak valóban a sokat emlegetett utolsó jó passzok hiányoztak úgy hazai, mint egerszegi oldalon. A ZTE FC ment előre, de jól védekezett a házigazda, s ugyanez elmondható volt az egerszegiekről is. A 76. percben Króner beadását Gottfried alig lőtte mellé. Babati rengeteget dolgozott, de összességében a ZTE minden tagja is, hogy valakit helyzetbe tudjanak hozni. A hajrában többet kezdeményezett a ZTE, de a hazaiak védelme stabilan állt a lábán, s inkább a fegyelmezettséget lehet kiemelni mindkét együttes játékában. Az utolsó percekben viszont egyértelműen a hazaiak álltak közelebb ahhoz, hogy begyűrjenek egy gólt, így Szappanosnak a legvégén még nagyot kellett védenie.

Feczkó Tamás: Kevés alkalommal sikerült az ellenfél védelme mögé kerülnünk, amikor igen, akkor viszont rossz döntések születtek. Jó iramú mérkőzést játszottunk, de igazán nagy helyzet nélkül.

Csató Sándor: Felvállaltuk a bátor játékot, s a végén kellett volna jobban koncentrálni. Az látszott, hogy Daru mennyire hiányzott elöl.

Balmazújváros-ZTE FC 0-0

Balmazújváros, 400 néző. Jv.: Iványi (Buzás, Medovarszki).

Balmazújváros: Horváth L. - Rus, Németh Á., Hadházi, Tamás L. - Balogh (Varga K., 71.), Sigér, Virág, Zsiga (Farkas B., 62.) - Kovács Á., Belényesi (Fekete, 57.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

ZTE FC: Szappanos - Króner , Forgács, Bagy T., Deutsch - Szakály, Patvaros, Végh (Bedi, 62.) - Gottfried (Ekker, 89.), Városi (Bailo, 68.), Babati. Vezetőedző: Csató Sándor.

Sárga lap: Balogh a 16., Rus a 22., Hadházi a 31., Tamás L. a 45, illetve Gottfried a 13., Nagy T. a 80. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!