Gazdaság

2016.08.29. 10:36

Áremeléssel búcsúzik az augusztus - A benzinesek tankoljanak szerdáig

Körkép - Éppen ahogy várták a szakértők: nem változik a dízel ára, a benziné pedig kettő forintot emelkedik szerdán. A különbségek továbbra is nagyok.

Bakos Ágnes

Bruttó kettő forinttal emelkedik a 95-ös benzin ára szerdán, ezzel 335 forint lesz literenként, országos átlagban. A benzin árában csak Vas megyén belül 29 forint az eltérés, ebben nem valószínű, hogy változás lesz, hiszen rendre egy az egyben realizálódik a nagykereskedelmi árváltozás a töltőállomásoknál. A legolcsóbb vasi benzin 321, a legdrágább pedig 350 forint lesz augusztus utolsó napjától. Előbbit egy kámi kútnál, utóbbit Szombathelyen mérik.

A dízel árában nem hoz változást az utolsó augusztusi szerda: marad 337 forint az átlagár. Vas megyében 316 és 367 forintért is adnak gázolajat, ez a két legszélsőségesebb ár. A legalacsonyabbat Szombathelyen, a legmagasabb árat Szentgotthárdon láthatják és tapasztalhatják az autósok.

A benzinár emelése nem volt meglepetés: a múlt héten mintegy 1,5 százalékkal emelkedett a benzin ára a mediterrán piacon, miközben a dízel mindössze fél százalékot drágult. A forint közben erősödött a dollárral szemben – ez korrigált valamelyest a várható áremelésen.

Címkék#üzemanyag

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!