Civil

2016.08.29. 14:15

A lecsó összekovácsol - Készült tejföllel, csirkével és szalonnával

Andrásfa - Ötödik alkalommal rendezte meg az Összefogás Andrásfáért Egyesület szombaton a község támogatásával a jubileumi lecsófesztivált.

Civil Tudósítónktól

Reggel nyolc óra után már elkezdődött a sürgölődés a szépen parkosított helyszínen.

A lecsófőző versenyben nyolc helyi és hét vidéki település képviseltette magát. Jöttek Budapestről, Rábahídvégről, Vasvárról, Zalaegerszegről, Petőmihályfáról, Olaszfáról és Győrvárról a főzésre vállalkozó emberek.

Barátságok, ismeretségek szövődtek a csapatok között. A rábahídvégi és az olaszfai csapat ismerkedése során kiderült, hogy az olaszfai csapat hölgy tagja Rábahídvég szülötte. A rábahídvégi fellépőcsoport egyik tagja a rendező hölgy osztálytársa volt az általános iskolában, 41 éve nem találkoztak. Egykor Vasváron működő üzemben dolgozók találkoztak újra a lecsófesztivál jóvoltából. Andrásfáról elszármazottak is szép számmal hazalátogattak az eseményre.

Nehéz pillanatokat okoztak a zsűri tagjainak a főzés szerelmesei. Balról a lecsókirály, Márkus Zoltán és csapata, jobbról a zsűri Tóth Gábor, Huszár József és Pónáczné Horváth Andrea Fotó: Nagyné Márffy Gyöngyi

Nehéz pillanatokat okoztak a zsűri tagjainak a főzés szerelmesei. Minden főzőcsapat oklevélben és ajándékban részesült a részvételért, díjat a három legfinomabb lecsó készítője kapott. Lecsókirályt és -királynőt is választottak, Márkus Zoltán és Bóbics Eleonóra személyében.

A győzelmet a Győrvári Léhűtők a tejfölös lecsóval érdemelték ki. A 2. helyet a helyi Zsibagyöpp elnevezésű kompánia kapta a banánlevélen tálalt, kemencében sütött langallóra helyezett lecsó, sült krumplival és pirított szalonnával tálalva ételére. A 3. helyet a helyi Steffl csapat a fűszeres csirkemell, erdei gombával, lecsóval pitába töltve alkotása érte el. Három különdíj is gazdára talált: a Mókus őrs Andrásfa, az In-Team Zalaegerszeg és a Bimbozó bombázók Andrásfa csapata érdemelte ki.

Az eredményhirdetést kulturális programsorozat követte. Kézműves foglalkozás, íjászat és régi andrásfai fotókból összeállított kiállítás is színesítette a rendezvényt.

Már most több csapat ígéretet tett, hogy jövőre újból eljön a lecsófesztiválra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!