Sport

2016.08.29. 19:55

Javul a forma, jöhet a rajt?

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a program szerint végzi a felkészülését a bajnoki kezdésre.

Jankó Árpád

A metzingeni edzőtáborozást követően az elmúlt héten csütörtöktől vasárnapig Horvátországban játszottak előkészítő mérkőzéseket. A négy mérkőzés közül az elsőt (tesztmérkőzés) már csütörtökön megrendezték, ahol a Kohász agresszív, kemény, nyitott védekezéssel magabiztos győzelmet ért el a Seslete csapat ellen. Ezt követően vett részt a Kohász a Podravka tornáján Kaproncán. A Kohász ha nem is kiváló játékkal, több hibával, de mégis nyert az RK Zamet ellen 36-31-re, majd következett a Siófok. A Balaton-partiak elleni játékot már lehet dicsérni, egyre jobb csapatteljesítmény jellemezte a dunaújvárosiak játékát. A Kohász a Siófokot 32-23-ra győzte le. Az utolsó találkozón a hazaiak ellen kézilabdázott a dunaújvárosi gárda, és 28-17-re nyert is. Erről a mérkőzésről el lehet mondani örömmel, hogy a felkészülés eddigi legjobb játékát nyújtotta a Kohász. Védekezésben, támadásban, kapusteljesítményben (Oguntoye Viktória remekelt) ragyogó produkciót mutatott be a Kohász, egy nem könnyű, hanem harcos, kemény találkozón. Ezzel a győzelemmel a dunaújvárosi együttes megnyerte a kupát.

Kovács Anna kiválóan kézilabdázott. Ő lett a Torna Játékosa
Fotó: Ady Géza

A torna legjobb játékosa címet és serleget kapta Kovács Anna. A dunaújvárosi balátlövő a három mérkőzésen tizenkilenc gólt dobott. A Kohász horvát légiósa Micijevic is eredményes volt, mert ő tizenöt gólig jutott. Sajnos Kudor Kitti térdsérülése miatt nem játszott.

A Dunaújvárosi Kohász ma itthon kézilabdázik. Mégpedig a Ferencváros jön Dunaújvárosba. A Fradi elleni találkozó a Dunaújváros Sportcsarnokban 18 órakor kezdődik. Ezt követi majd a Vácott az ottani csapat rendezésében a hét végén zajló Váci Kupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!