Sport

2016.08.30. 19:35

Remekül védekezett a Fradi

Dunaújváros - Komoly felkészülési mérkőzésre volt hivatalos a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának szurkolótábora. Azért ha a Ferencváros a vendég, akkor az már eleve jó mérkőzést jelent.

Jankó Árpád

A Dunaújvárosi Kohász az elmúlt héten horvátországi vendégszereplésen nyert meg egy kupát, és különösen a házigazda Podravka ellen játszott kiválóan.

Sajnos keddre csökkent a keret létszáma, ráadásul fontos játékosok hiányoztak. Térdsérülés miatt hiányzott Kudor és Micijevic, Klarnik pedig belázasodott. Zdravko Zovko ezért több fiatal kézilabdázót is betett a keretbe.

D. Kohász - Ferencváros 26-32 (12-17)

Dunaújváros Sportcsarnok, 500 néző.

Dunaújvárosi Kohász: Oguntoye - Azari 5, Kovács A. 4, Cifra, Termány 2, Vincze, Szalai 4. Csere: Csapó (kapus), Takács D. 2, Grosch, Klujber 5, Hornyák 3, Molnár 1, Moutsogianni. Edző: Zdravko Zovko.

Ferencváros: Szikora - Lukács 1, Hornyák D. 1, Mészáros, Kovacsics 4, Monori 5, Schatzl 4. Csere: Szekeres 1, Bíró (kapus), Szarka, Zácsik, Szucsánszki 5, Pena 2, Faluvégi 3, Snelder 6. Edző: Elek Gábor.

A csereként beküldött fiatal Klujber Katrin többször is megtalálta a rést a ferencvárosi védelmen - ötször talált a kapuba
Fotó: Zsedrovits Enikő

Sokáig szoros volt a játék, de mivel a hazai csapat nagyon szellősen védekezett, a Fradi gyors betörésekkel és lerohanásokkal egyre nagyobb előnyt szerzett (9-13). A 17. percben Elek Gábor teljes sort cserélt, de a zöld-fehérek kemény védekezése nem változott. A Kohász a gyenge védekezés mellett nem dicsekedhetett jó kapusteljesítménnyel sem, ráadásul az adandó ziccerek közül sokat ki is hagytak a hazaiak. A Fradi tehát már megalapozta a győzelmét is az első félidei fölényével (12-17).

A sok vendég kiállítás előnyét sem sikerült a Kohásznak kihasználni. A két csapat közti különbséget tudomásul kellett venni. Igaz a negyvenedik perc környékén a keményebb hazai védekezés csökkentett a hátrányon (22-24), de fordulat nem következett be. Ekkor látszott, hogy a három hiányzó hazai kézilabdázót nem sikerült pótolni. A Ferencváros agresszív kézilabdával, és ami szintén látható volt, jóval nagyobb sebességgel vette fel a küzdelmet.

Zdravko Zovko szintén hiányolta az ütközéseket, a keménységet csapata játékából, és sajnálta a nagyon sok ziccer kimaradását. Ám nagyon hasznosnak tartotta a mérkőzést, amelyből sokat lehet majd tanulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!